Museo de Málaga

Museo de Málaga

Hier vindt u veel informatie over het Museo de Málaga.

Musea Málaga
Picasso Museum Carmen Thyssen Centre Pompidou Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

Museo de Málaga

Museo de Málaga
Museo de Málaga

Het Museo de Málaga, dat oorspronkelijk in 1973 werd opgericht, is op 12 december 2016 geopend in het indrukwekkende Palacio de la Aduana. Het heeft het voormalige Museo Provincial de Bellas Artes (Provinciaal Museum voor Schone Kunsten) en Museo Arqueológico Provincial (Provinciaal Archeologisch Museum) samengebracht.

Málaga voegt zich nu bij Almería, Cádiz, Huelva en Jaén die een “provinciaal museum” in hun respectieve hoofdsteden hebben; terwijl Sevilla, Córdoba en Granada afzonderlijke musea voor schone kunsten en archeologische musea hebben.

Het 18.000 vierkante meter grote museum heeft acht zalen, waarvan de eerste vijf gewijd zijn aan de archeologie en de andere drie aan de schone kunsten. De collectie schone kunsten omvat iets meer dan 2.000 stukken en de archeologische collectie meer dan 15.000.

Geschiedenis van het Museo de Málaga

Museum voor Schone Kunsten

De afdeling Schone Kunsten werd in 1916 geopend naar aanleiding van een nationaal plan om in elke provinciehoofdstad een museum op te richten. Het Museo Provincial de Bellas Artes opende zijn deuren in een tijdelijke locatie in de Calle Pedro de Toledo.  In 1920 verhuisde het naar het voormalige Jezuïetencollege van San Sebastián, en vervolgens in 1961 naar het Buenavista Paleis. In 1984 ging de verantwoordelijkheid van de nationale regering over op de Junta de Andalucía (regionale regering), die het in 1997 verplaatste om plaats te maken voor het Museo Picasso Málaga. De werken bleven opgeslagen in het huidige Palacio de la Aduana, waar tijdelijke tentoonstellingen zijn gehouden.

Het museum bevat werken van Luis de Morales, Luca Giordano, Bartolomé Esteban Murillo, Antonio del Castillo, Alonso Cano, Pedro de Mena, Jusepe de Ribera, Francisco Zurbarán, Diego Velázquez, Francisco de Goya, Federico de Madrazo, Ramón Casas, José Moreno Carbonero, Enrique Simonet, Joaquín Sorolla, Léon Bonnat, Franz Marc en Pablo Picasso.

Archeologisch Museum

Het archeologisch museum werd in 1949 geopend door samenvoeging van het voormalige Museo Loringiano (gebaseerd op de 19de-eeuwse collectie van de markiezen van Casa-Loring) en de archeologische afdeling van het Museo Provincial de Bellas Artes, dat sinds de jaren 1930 stukken van opgravingen had verzameld.  In 1996 maakte een renovatie van de Alcazaba een verhuizing noodzakelijk en werd de collectie tijdelijk ondergebracht in het 16e eeuwse Convento de la Trinidad. In 1999 verhuisde de collectie naar de Avenida de Europa, waar ze een gebouw deelde met de Biblioteca Pública del Estado (Openbare Bibliotheek); in 2010 sloot de bibliotheek echter haar deuren in afwachting van de verhuizing naar haar huidige locatie in het Palacio de la Aduana.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plaza Aduana, 29015 Málaga
Telefoon: +34 951 911 904
Email: museomalaga.ccul@juntadeandalucia.es
Website: www.museosdeandalucia.es

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur; zon- en feestdagen van 09.00 tot 15.00 uur. Maandag gesloten.

Gesloten op 1 en 6 januari, 1 mei en 24, 25 en 31 december.

De toegang is gratis voor inwoners van de EU.

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Museo de Málaga

Waar bevindt zich het Museo de Málaga? Het museum is gehuisvest in het prachtige Palacio de la Aduana. Het bevindt zich halverwege de botanische tuin Parque de Málaga.

Waar parkeren om het Museo de Málaga te bezoeken? De auto parkeert u het beste in de parkeergarage Muelle Uno.

Wanneer is het Málaga Museum geopend? Elke dag behalve maandag van 9:00 – 21 uur. Zon- en feestdagen van 09.00 tot 15.00 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Málaga Museum? De toegang is gratis voor inwoners van de EU.

Is het Museo de Málaga leuk voor kinderen? Nee, behalve als de kinderen in archologie en oude schilderijen zijn geïnteresseerd. Verder is er niets voor ze te doen.

Is het Museo de Málaga een bezoek waard? Het is in ieder geval een heerlijk rustpunt in het drukke centrum van Málaga.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com