Museum Revello de Toro

Museum Revello de Toro

Hier vindt u veel informatie over Museum Revello de Toro.

Musea Málaga
Picasso Museum Carmen Thyssen Centre Pompidou Museo de Málaga Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga

Museum Revello de Toro

Museum Revello de Toro
foto: Museum Revello de Toro

Het museum werd eind 2010 geopend in het gerestaureerde huis van beeldhouwer Pedro de Mena. Het herbergt de collectie van 142 werken van de in Málaga geboren kunstenaar Felix Revello de Toro, waarvan 104 tot de permanente collectie van het museum behoren.

In de zes zalen, verdeeld over drie verdiepingen en georganiseerd rond een centrale patio, wordt het werk tentoongesteld van een schilder die beroemd is om zijn portretten en figuratieve schilderijen, die hij aan zijn geboortestad heeft geschonken. Het gebouw uit de 17de eeuw architectuur, met Toscaanse marmeren zuilen en het originele houtwerk, is een lust voor het oog.

Félix Revello de Toro werd op 10 juni 1926 in Málaga geboren. Zijn eerste tentoonstelling vond plaats in 1938 toen hij 12 jaar oud was. Op 16-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste professionele schilderopdracht van een plaatselijke broederschap. Het jaar daarop kreeg hij een beurs om vijf jaar in Madrid te studeren aan de Real Academia de San Fernando. Later kreeg hij nog een beurs om in Rome te studeren. Vanaf ongeveer 1953 begon hij erkenning te krijgen voor zijn werk.

Hij was professor in de Schone Kunsten te Barcelona, aan de Escuela de la Llotja, en is sinds 1987 erelid van de Real Academia de Bellas Artes van San Telmo.

INTIEME REVELLO

De eerste twee zalen zijn een verkenning van Revello’s leven en van zijn stillevens. Met een zelfportret (Autoretrato, 1990), en schilderijen van zijn ouders, vrouw en dochter. Even krachtig zijn zijn stillevens, met name Elementos de Pervivencia (1978). In deze galerijen hangt ook een abanico (waaier) die Revello voor zijn moeder schilderde.

VROUWELIJKE FIGUREN

Het werk van Revello vereert de schoonheid van de vrouwelijke figuur. De twee grootste galerijen zijn gewijd aan zijn duidelijke waardering voor de vrouwelijke vorm en zijn talent om die af te beelden. Revello kan de gratie en schoonheid van een vrouw vastleggen, maar ook haar verleidelijke aard. Vermeldenswaard zijn het elegante Mis Tres Gracias (1986) en het Donde el silencio duerme (1973).

TEKENINGEN EN SCHETSEN

Op de bovenste verdieping, met zijn schuine plafonds, worden Revello’s tekeningen en schetsen belicht. Beschermd door een paneel van glas, tonen deze tekeningen duidelijk Revello’s vermogen om evenveel kracht en kunst te brengen met potlood en pastel als met verf. Hier zijn nog meer portretten van vrouwen te zien, naast een verzameling tekeningen van Revello’s dochter Carmen als kind.

Maar het meest opvallende van het Museo Revello de Toro is het laatste werk dat in de collectie te zien is. Na het zien van de tekeningen en schetsen, stap je een kleinere kamer binnen. Het is er pikdonker, met alleen licht rondom het schilderij Sumida en el sueño (1989), dat zich laat vertalen als ‘Diepe sluimer’. Het schilderij beslaat bijna de hele muur en toont een bleke vrouw in een witte nachtjapon die vredig slaapt op een bed bedekt met witte lakens. De tinten wit contrasteren intens met het donker van de kamer. Het wordt beschouwd als een van Revello’s favoriete werken en met zijn huidige vrouw als model is het een indrukwekkende afsluiting van het museum.

PEDRO DE MENA

Het museum is gehuisvest in het atelier en de woning van Pedro de Mena, de 17de-eeuwse beeldhouwer van religieuze beelden. In de Memorial Room, gewijd aan de Mena, wordt een 10 minuten durende video vertoond waarin het leven, het werk en de verwezenlijkingen van de kunstenaar worden belicht, met inbegrip van zijn opleiding in Granada en zijn werk in Málaga.
Zijn werk is te zien in de kathedraal van Málaga en op andere plaatsen in Spanje.

Dit museum, goed doordacht in zijn opzet en inhoud, laat het leven en werk zien van zowel Revello de Toro als Pedro de Mena, met behulp van prachtige schilderijen en geavanceerde technologie om een plezierig, informatief en interactief bezoek te creëren.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Afligidos 5, 29015 Málaga
Telefoon: +34 952062069
Email: museovidriomalaga@gmail.com
Website: www.museorevellodetoro.net

Openingstijden en Prijzen Museum Revello de Toro

Dinsdag tot en met zaterdag: 10.00 tot 20.00 uur.
Zondagen en feestdagen: 10.00 tot 14.00 uur.
Maandag gesloten

Een toegangskaart kost: EUR 2,50
Voor personen ond er de 18 en boven de 65 jaar is de toegang gratis.

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Museum Revello de Toro

Waar bevindt zich het museum? Het museum bevindt zich vlak achter de kathedraal van Málaga.

Waar parkeren om het Museum Revello de Toro te bezoeken? Het beste in parkeergarage Central / Plaza Marina.

Wanneer is het Museum Revello de Toro geopend? Dinsdag tot en met zaterdag: 10.00 tot 20.00 uur. Zondagen en feestdagen: 10.00 tot 14.00 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Museum Revello de Toro? Een ticket kost 2,50 euro voor personen tussen 18 en 65 jaar. Jongeren of ouderen mogen gratis naar binnen.

Hoe lang duurt het bezoek aan het museum?
Trek een uur uit voor dit museum.

Is het Museum Revello de Toro leuk voor kinderen? Waarschijnlijk eerder niet

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com