Palacio de Lebrija

Palacio de Lebrija

Hier vindt u veel informatie over Palacio de Lebrija in Sevilla.
Andere populaire musea in Sevilla:

La Cartuja Archeologisch Museum Museo de Bellas Artes Archivo de Indias Torre del Oro Flamenco Museum Volkskunst Keramiek Museum Scheepvaart Museum

Palacio de Lebrija

Palacio de Lebrija
© TURISMO ANDALUZ

Dit is een van de minst bekende musea van Sevilla; een familiepaleis met een wonderbaarlijk gevarieerde privé-collectie. Het ligt aan het Campana einde van Calle Cuna, parallel aan Calle Sierpes. Let op de indrukwekkende maar discrete stenen ingang  (er is geen duidelijk uithangbord) en de enorme houten deuren.

Het paleis, een typisch Sevillano-huis met patio, werd in de 19e eeuw gestileerd door de Condesa de Lebrija. Als fervent verzamelaarster en reizigster had zij antiquiteiten verzameld en had zij een geschikte plaats nodig om deze te bewaren.

De gravin hield van archeologie en haar prachtige collectie omvat een spectaculaire reeks Romeinse schatten met mozaïeken uit Italica, met name het onberispelijke, ingewikkelde voorbeeld op de vloer van de grote patio, met vignetten met godheden als Pan en Zeus. De bogen in de patio zijn in typische Mudejar-stijl, gebruikt door Moren die achterbleven na de komst van de Katholieke Koningen, waarbij hun stijl werd gecombineerd met het inheemse Spaans, terwijl de tegels plaatselijke Triana azulejos (tegels) zijn uit oude kloosters.

Er zijn ook Griekse, Romeinse, Etruskische en Perzische keramiek, beelden en andere relikwieën, Louis XIV-meubels, juwelen en andere kunstvoorwerpen te zien.

Boven zijn enkele Aziatische en Arabische kamers, een bibliotheek en een familie-eetkamer. U kunt er ook schilderijen zien van Van Dyck en kunstenaars van de school van Murillo.

Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de 16e eeuw.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Cuna 8, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 954 227 802
Email: reservas@palaciodelebrija.com
Website: www.palaciodelebrija.com

Openingstijden en Prijzen

September t/m juni:
Maandag t/m vrijdag 10.30 – 19.30 uur
zaterdag 10.00 – 14.00 uur en 16.00 – 18.00 uur
Zondag 10.00 – 14.00 uur

Juli en augustus:
Maandag t/m vrijdag 09.00 – 15.00 uur
zaterdag 10.00 – 14.00 uur
zondag gesloten

Een entreeticket kost EUR 12,-
Kinderen krijgen EUR 6,- korting

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Vragen en antwoorden over Palacio de Lebrija in Sevilla

Waar bevindt zich Palacio de Lebrija Sevilla? In het hart van het historisch centrum van Sevilla. Niet ver van de ´Setas´ vandaan.

Waar parkeren om Palacio de Lebrija te bezoeken? U kunt niet met de auto bij het museum komen. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Imagen bij de Metropol Parasol. U kunt de auto in een van de parkeergarages parkeren en zich met de taxi tot vlakbij het museum laten brengen.

Wat is er te zien in het Palacio de Lebrija Sevilla? Het is een paleis uit de 16e eeuw. De vloeren zijn van prachtig Romeins tegelwerk uit Italica. De kunstverzameling bevat veel archeologische vondsten, meubelen in Lodewijk XIV stijl en tegelwerk uit Sevilla.

Wanneer is Palacio de Lebrija Sevilla geopend? Elke dag van de week. In het weekend in de middag gesloten. In de zomer op zondag gesloten.

Wat kost een entreekaartje van Palacio de Lebrija Sevilla? De entree kost 12 euro. Kinderen krijgen 6 euro korting.

Is Palacio de Lebrija leuk voor kinderen? Het is een mooi gebouw maar wat er voor tentoongesteld zal voor de meeste kinderen minder interessant zijn.

Is Palacio de Lebrija een bezoek waard? Als u in Romeins mozaïk bent geïnteresseerd kunt u dit gebouw niet overslaan. Anders zijn er ook andere paleizen te bezoeken (met een minder hoge entreeprijs).

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga