Palacio San Telmo

Palacio San Telmo

Hier vindt u veel informatie over Palacio San Telmo in Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España La Maestranza Hospital Venerables

Palacio San Telmo

San Telmo Sevilla
© TURISMO ANDALUZ

Palacio San Telmo werd in 1682 gebouwd om als zeevaartschool te dienen voor de opleiding van kapiteins, navigatoren en hoge officieren – het is genoemd naar San Telmo (Sint Elmo), de beschermheilige van de zeevaarders. De academie werd vervolgens een koninklijk paleis, waarvan het privédomein zich uitstrekte tot aan het Parque Maria Luisa, en daarna een seminarie en een ziekenhuis. Het paleis raakte in het midden van de 20e eeuw in verval, maar werd in de jaren 1980 opgeknapt en is nu het presidentiële hoofdkwartier van de Junta de Andalucia (de regionale regering). De president van de Junta ontving hier de hertog en hertogin van Cornwall tijdens hun bezoek aan Sevilla in april 2011.

Het belangrijkste kenmerk van het paleis is het uitbundige stenen portaal aan de hoofdgevel, met uitzicht op de Avenida de Roma en de Jardines del Cristina. Dit werd gebouwd door drie generaties van de familie Figueroa, want het duurde meer dan 70 jaar om het te voltooien. Rondom de zuilen zie je vrouwelijke allegorische figuren die de kunsten en wetenschappen voorstellen. San Telmo houdt een schip en kaarten vast, geflankeerd door de zwaarddragende San Fernando (beschermheilige van Sevilla, wiens standbeeld je ook op Plaza Nueva kunt zien).

Dit massieve gebouw, geschilderd in kenmerkend rood en donkergeel, beslaat een heel huizenblok. Het staat tegenover de Avenida de Roma en de ommuurde tuinen strekken zich uit langs de Paseo de las Delicias, die parallel aan de rivier loopt, tot aan de Calle de la Rabida.

Geschiedenis

Op 10 maart 1682 begon men met de bouw van het gebouw op een terrein buiten de stadsmuren, dat eigendom was van het Inquisitiehof, om er de zetel te vestigen van het school-seminarie van de Universiteit van Kooplieden, een instelling die weeskinderen van zeelieden opnam en opleidde, en die een eeuw later het College van de Marine werd, waar in 1846 de dichter Gustavo Adolfo Bécquer werd toegelaten. Vanaf 1847 was het niet meer als zodanig in gebruik en kreeg het verschillende bestemmingen, zoals de zetel van de Spoorwegmaatschappij of de Literaire Universiteit, maar werd het onderbenut en waren de werken verlamd.

In 1849 werd het gekocht door Antonio de Orleans en Luisa Fernanda de Borbón, hertogen van Montpensier, die er hun officiële residentie van maakten. De grote zaal van het paleis was op 12 december 1877 het toneel van het huwelijksaanzoek van hun dochter María de las Mercedes de Orleans door de hertog van Sesto, José Isidro Osorio y Silva-Bazán, en de senator Francisco Marín de San Martín, markies de la Frontera, namens Alfonso XII van Spanje, aan de hand van een handgeschreven brief van de koning. Toen de Infanta Maria Luisa Fernanda, weduwe hertogin van Montpensier, in 1897 overleed, legateerde zij het paleis aan het aartsbisdom van Sevilla en stond zij de tuinen, die tegenwoordig het María Luisa-park vormen, aan de stad Sevilla af.

In 1901 werd het paleis door aartsbisschop Marcelo Spínola een seminarie, tot het in 1989 door het aartsbisdom Sevilla werd afgestaan aan de Junta de Andalucía, om er de zetel van de regionale regering in onder te brengen. In 1991 werd het verbouwd tot de officiële zetel van het presidentschap van de Junta de Andalucía, en in 2005 begon een tweede restauratiefase, die vooral gericht was op het redden van de oorspronkelijke structuur en de details van het interieur van het gebouw, die het voorwerp hadden uitgemaakt van talrijke ingrepen die hen hadden vervormd. Het project werd uitgevoerd door de Sevilliaanse architect Guillermo Vázquez Consuegra.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Palos de la Frontera, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 955 035 500
Email:
Website: www.juntadeandalucia.es

Openingstijden en Prijzen

Het paleis is alleen met een georganiseerde tour te bezoeken.

Vragen en antwoorden over Palacio San Telmo in Sevilla

Waar bevindt zich het Palacio San Telmo in Sevilla? Dit prachtige monument bevindt zich tussen de tabaksfabriek en de rivier, vlakbij park Maria Louise..

Waar parkeren om het Palacio San Telmo Sevilla te bezoeken? De parkeergarage die het meest dichtbij is, is parking Plaza de Cuba net aan de andere kant van de brug over de rivier. Ook parking San Bernardo is niet al te ver (600 meter) weg.

Wat zijn de openingstijden van het Palacio San Telmo Sevilla? Dit monument is niet voor publiek geopend. Het regionale bestuur is hier gevestigd. U kunt het gebouw alleen van de buitenkant bezichtigen.

Wat kost een entreekaartje voor het Palacio San Telmo Sevilla? De toegang is gratis maar u kunt dit monument alleen met een georganiseerde groep bezoeken.

Wat is er te doen bij het Palacio San Telmo in Sevilla? Dit imposante gebouw is helaas alleen van de buitenkant te bewonderen. Het wordt gebruikt als zetel van de regionale regering (Junta de Andalucía).

Is het Palacio San Telmo Sevilla leuk voor kinderen? Al wat je kunt doen zijn de gevels bewonderen. Dus voor de meeste kinderen zal het niet heel erg interessant zijn.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga