Parkeren in Málaga

Parkeren in Málaga

Hier vindt u veel informatie over Parkeren in Málaga.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Klimaat Málaga

Parkeren in Málaga

Málaga is goed met de auto bereikbaar. Wel is het raadzaam om van tevoren uit te zoeken waar u de auto wilt parkeren. Deze tips voor het parkeren van uw auto in Málaga helpen u een veilige plek te vinden voor uw auto, zodat u zorgeloos op verkenning kunt gaan.

Waar parkeren in Málaga?

Parkeren in Málaga
Parkeren in Málaga

U kunt met de auto best ver komen als u naar het centrum van Málaga wilt rijden. Er is slechts een klein stuk afgesloten voor auto´s. Vlakbij het centrum zijn er voldoende parkeergarages waar u de auto veilig kwijt kunt. U kunt ook wat verder van het centrum parkeren. Hoe verder weg hoe groter de kans dat het kosteloos is. Let goed op de kleuren van de stoeprand. Geel betekent verboden te parkeren. Blauw betekent betaald parkeren.

Gratis parkeren in Málaga

In het centrum is het vrijwel onmogelijk om de auto gratis te parkeren.
Wel een goede mogelijkheid is om de auto buiten de stad op de parkeerplaats van het winkelcentrum Plaza Major te zetten en dan met de trein naar het centrum van Málaga te reizen. Dit winkelcentrum is gemakkelijk te bereiken, er is voldoende parkeergelegenheid, u hoeft niet met de auto het (drukke) centrum is en een treinticket kost slechts EUR 1,80.

Top 5 parking in Málaga

1. Parking Plaza de Marina / Central

Dit is de meest centraal gelegen parkeerplaats en bevindt zich direct onder de Plaza Marina. Als u de parking verlaat staat u meteen bij de toeristeninformatie en het begin van winkelstraat Calle Larios. Meer informatie vindt u hier.

Adres: Plaza Marina 5
Aantal plaatsen: 440
Kosten: EUR 2,10 per uur

2. Parking Alcazaba

Deze parkeergarage ligt onder de Plaza de Merced en de belangrijkste bezienswaardigheden van Málaga zijn allemaal dichtbij. De naam heeft het te danken aan het belangrijke monument de Alcazaba. De parkeergarage is goed te bereiken en zeer geschikt als u bijvoorbeeld theater Cervantes bezoekt.

Adres: Plaza de Alcazaba
Aantal plaatsen: 540
Kosten: EUR 2,10 per uur

3. Parking Muelle Uno

Dit is een hele grote parkeergarage die bij het havengebied Muelle Uno hoort. Deze parking is nieuw en heeft hele ruime plekken. In Muelle Uno vindt u winkels en eetgelegenheden. Daarnaast bevindt zich hier het museum Centre Pompidou. Vanuit deze parking komt u redelijk snel bij de strandboulevard van La Malagueta. Meer informatie vindt u hier.

Adres: Paseo de la Farola 4
Aantal plaatsen:
Kosten: EUR 2,15 per uur

4. Parking Cervantes

Deze parkeergarage ligt bij de stierenarena en dus eigenlijk tussen het havengebied Muelle Uno en de Plaza de La Merced is. Als u van plan bent om de stad lopend te verkennen dan is dit een prima plek om te parkeren. Via de botanische tuin Paseo del Parque loopt u in 15 minuten naar het begin van Calle Larios.

Adres: Calle Cervantes
Aantal plaatsen: 850
Kosten: EUR 2,05 per uur

5. Parking Camas

Deze parkeerplaats is iets moeilijker te bereiken (omdat u door druk gebied moet rijden) maar is de beste optie als u een bezoek wilt brengen aan de markt Atarazanas. Hij ligt dus meer ten westen van het centrum maar doordat Málaga niet zo groot is kunt u toch alles lopend bereiken.

Adres: Calle Camas
Aantal plaatsen: 460
Kosten: EUR 2,10 per uur

Vragen en antwoorden over parkeren in Málaga

Waar parkeren in Málaga voor bezoek Picasso museum? Voor een bezoek aan het Picasso museum kunt u het beste parkeren in parkeergarage Alcazaba.

Waar parkeren in Málaga voor bezoek strand? Aan het strand Misericordia, ten westen van het centrum is er veel gratis parkeergelegenheid. Als u naar strand La Malagueta wilt dan kunt u het beste betaald parkeren in Parking Muelle Uno.

Waar kan ik gratis parkeren in Málaga? De beste optie is om buiten de stad te parkeren bij winkelcentrum Plaza major en dan met de trein naar het centrum te gaan.

Kan ik in Málaga in het centrum parkeren? Er zijn voldoende parkeergarages in het centrum van Málaga zoals: Plaza Marina, Alcazaba, Camas, Cervantes en Muelle Uno.

Is parkeren in Málaga duur? De kosten voor bewaakt parkeren in een van de parkeergarages in het centrum zijn ongeveer 2,10 euro per uur.

Wat is de beste parkeergarage in Málaga? Een hele goede optie is parking Muelle Uno. Gemakkelijk te bereiken, ruime plaatsen en alle bezienswaardigheden op loopafstand.

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla