Parkeren in Sevilla

Parkeren in Sevilla

Hier vindt u veel informatie over Parkeren in Sevilla.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Klimaat Sevilla

Parkeren in Sevilla

Rijd niet in het oude centrum, de casco historico, tenzij het onvermijdelijk is. Als uw hotel een garage heeft, is dat ideaal, maar u kunt er het beste meteen heen rijden als u aankomt, en er weer uit als u vertrekt. Stippel ook zorgvuldig uw route naar uw hotel uit en let op eenrichtingsstraten, anders kunt u gemakkelijk verdwalen, per ongeluk op de ringweg terechtkomen, of vast komen te zitten met uw gezicht de verkeerde kant op in een smalle straat en te maken krijgen met ongeduldige, boze plaatselijke bewoners die naar huis willen. Dit klinkt allemaal voor de hand liggend, maar veel bezoekers realiseren zich niet hoe moeilijk het is om in het centrum te rijden en beleven een onaangename, stressvolle start van hun vakantie. Wees gewaarschuwd.

Waar parkeren in Sevilla?

Parkeren in Sevilla
Parkeren in Sevilla

Parkeren in de straten is niet echt aan te bevelen. U moet ten eerste veel geluk hebben en daarnaast zijn de meeste straten erg smal en kijkt men niet zo nauw wat deuken en krassen betreft. Als uw hotel een parkeergarage heeft dan rijdt u daar naartoe. Als u geen hotel of geen hotelparking hebt dan kunt u het beste parkeren in een van de parkeergarages van de stad. En vanuit daaruit lopend of met openbaar vervoer verder gaan. Reken op kosten van EUR 2,- per uur met een maximum van EUR 24,- per dag

Gratis parkeren in Sevilla

Er zijn een aantal terreinen waar u gratis kunt parkeren. Het meest prettig vinden wij de parkeerplekken bij het station Santa Justa. Die zijn gratis en dus onbewaakt maar  het terrein is verlicht en er zijn veel mensen dus er zal niet zoveel gebeuren. Vanuit hier kunt u in een kwartier lopend naar het centrum. Als dat te ver is of u hebt bagage mee dan staan de taxi´s voor de ingang van het stationsgebouw.

Top 5 parking in Sevilla

1. Parking Cano y Cueto

Gelegen naast de Murillo tuinen en de Santa Cruz buurt. Het is bereikbaar via de Avenida Menéndez Pelayo in zuidelijke richting, zeer goed gelegen voor het monumentale gebied. Meer informatie vindt u hier.

Adres: Calle Cano y Cueto
Aantal plaatsen: 111
Kosten: EUR 1,80 per uur, EUR 25 per dag

2. Parking Plaza de Armas

Deze parking is gelegen onder het gelijknamige winkelcentrum, in de straat Marqués de Paradas, die toegankelijk is vanaf de Paseo de Colón, die wordt afgesloten door Reyes Católicos en Marqués de Paradas. Dicht bij de wijk San Vicente-San Lorenzo, het museum van schone kunsten en de Campana.

Adres: Calle Marqués de Paradas
Aantal plaatsen: 720
Kosten: EUR 2,40 per uur, EUR 24,50 per dag

3. Parking Concordia

Onder de Corte Inglés. Het is de meest centrale en duurste parking, ligt naast de Campana, in het hart van het winkelgebied. Het is bereikbaar via straat Torneo in noordelijke richting, die binnenkomt via de smalle straatjes Baños en San Vicente.

Adres: Plaza de la Concordia
Aantal plaatsen: 635
Kosten: EUR 2,50 per uur, EUR 32 per dag

4. Parking Estacion de Tren Santa Justa

Onder het stationsgebouw. Zeer goed verbonden met bus en taxi. Meer informatie vindt u hier.

Adres: Estación de Tren Sevilla – Santa Justa – P1, Avenida de Kansas City
Aantal plaatsen: 450
Kosten: EUR 2 per uur, EUR 23,15 per dag

5. Parking Paseo de Colón

Gelegen aan de promenade naast de rivier, goede prijs en heeft toegang in beide richtingen. Da parking ligt naast de wijk Arenal, Torre del Oro, Plaza de Toros, Triana en dicht bij het monumentale gebied. Ruim en comfortabel, hoewel het snel vol zit op belangrijke dagen of weekends.

Adres: Paseo de Colón
Aantal plaatsen: 535
Kosten: EUR 1,80 per uur, EUR 18,15 per dag

Vragen en antwoorden over parkeren in Sevilla

Waar parkeren in Sevilla voor bezoek Real Alcazar, kathedraal en Giralda? Voor een bezoek aan het een van deze monumenten in het historisch centrum van Sevilla kunt u het beste parkeren in parkeergarage Cano y Cueto. Die is het meest dichtbij. Parkeergarage Paseo de Colon is ook een goede optie.

Waar parkeren in Sevilla voor bezoek Las Setas? Voor een bezoek aan Metropol Parasol parkeert u de auto direct onder dit monument in parkeergarage Imagen. Ook parking Concordia is niet al te ver weg.

Waar kan ik gratis parkeren in Sevilla? Gratis parkeren kan in Sevilla op verschillende plekken. De beste optie is de openbare parkeerplaats (buiten) van treinstation Santa Justa.

Kan ik in Sevilla in het centrum parkeren? Eigenlijk zou je moeten vermijden om met de auto het historisch centrum van Sevilla binnen te gaan. De straatjes zijn smal, het is druk en parkeren mag je er toch niet. Behalve als je een parkeerplaats bij het hotel hebt gereserveerd. Dus blijf op de ring rond het historisch centrum en gebruik een van de parkeergarages.

Is parkeren in Sevilla duur? De kosten voor bewaakt parkeren in een van de parkeergarages in het centrum varieren tussen 1,80 en 2,50 per uur. Een hele dag kost tussen 18 en 25 euro.

Wat is de beste parkeergarage in Sevilla? Een hele goede optie is parking Paseo Colon. Gemakkelijk te bereiken, ruime plaatsen en de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Als je de auto liever buiten het centrum laat staan adviseren we de parkeergarage van het station Santa Justa. Je kunt hier behalve betaald ook gratis (buiten) parkeren.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga