Picasso Museum Málaga

Picasso Museum Málaga

Hier vindt u veel informatie over Picasso Museum Málaga.

Musea Málaga
Carmen Thyssen Centre Pompidou Museo de Málaga Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

Picasso Museum Málaga

Picasso Museum Malaga
Foto:© Museo Picasso Málaga

De inwoners van Malaga zijn trots op het feit dat Picasso hier geboren is en het was dan ook een grote dag toen de koning en koningin van Spanje op 27 oktober 2003 het Museo Picasso (Picasso-museum) inhuldigden. Alleen al op die eerste dag bezochten bijna 2000 mensen het museum, dat is ondergebracht in het Palacio de Buenavista. U vindt het in het hart van het historische centrum van de stad, vlakbij het Alcazaba Fort en het Gibralfaro Kasteel. Letterlijk op twee minuten loopafstand van de kathedraal van Malaga, is dit prachtige oude gebouw zorgvuldig gerestaureerd om te voldoen aan het belang van de werken van de grote kunstenaar.

Als u voor het eerst op zoek bent naar het museum, bedenk dan dat op slechts een paar minuten afstand, op de Plaza de la Merced, het Casa Natal (Geboortehuis van Picasso) ligt, dat sinds 1988 voor het publiek is opengesteld. Er zijn nu tentoonstellingszalen in het Casa Natal, evenals foto’s en een beeld van hoe het leven voor de kunstenaar was in zijn vroege jaren in Malaga. Sommige mensen vinden eerst het Casa Natal en denken ten onrechte dat dit het Picasso Museum is en gaan dan niet verder. Aangezien de twee gebouwen slechts een paar minuten van elkaar verwijderd zijn, is een bezoek aan beide gebouwen op één dag zowel haalbaar als aan te bevelen.

In het hoogseizoen is het Picasso Museum zo populair dat zich soms buiten in de smalle voetgangersstraat een rij vormt met Picasso-liefhebbers die geduldig op hun beurt wachten om de werken van de grote man te zien.

Naast de 12 zalen van de permanente tentoonstellingsgalerij, met onder meer klassieke werken van Picasso als ‘Olga Kokhlova met Mantilla (Barcelona 1917), Moeder en kind (1921-1922) en Portret van Paulo met witte hoed (1923), zijn er ook vele schetsen en keramiek te zien. Daarnaast zijn er uitstekende tijdelijke tentoonstellingen, die optioneel zijn bij aankoop van het entreekaartje.

Romeinse en Fenicische ruïnes

Nadat u de kunstwerken hebt gezien, is er een onverwachte traktatie wanneer u naar het niveau onder de begane grond gaat en de prachtig bewaarde en met gevoel voor detail tentoongestelde Romeinse en Fenicische ruïnes ziet, die tijdens de restauratie van het gebouw werden ontdekt.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle San Agustín 8, 29015 Málaga
Telefoon: +34 952 12 76 00
Email: info@mpicassom.org
Website: www.museopicassomalaga.org

Openingstijden en Prijzen

Elke dag van de week geopend

November-Februari:  11.00 – 17.00 uur
Maart-Juni:                    11.00 – 18.00 uur
Juli-augustus:               11.00-19.00 uur
September-oktober:  11.00-18.00 uur

De kassa is open tot een half uur voor sluitingstijd. Bezoekers worden verzocht de zalen 10 minuten voor sluitingstijd te verlaten. De toegang tot de winkel en de boekhandel is toegestaan tot 15 minuten voor sluitingstijd van het museum.

Speciale data
Kerstmis: 24 en 31 december en 5 januari, 11 u tot 15 u
Gesloten op 25 december, 1 en 6 januari

Een toegangskaart kost: EUR 9,- (EUR 7,- met korting)
Op zondagen is het museum de laatste 2 uur vrij toegankelijk. Tot een half uur voor sluitingstijd mag u naar binnen.

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Picasso Museum Málaga

Waar bevindt zich het Picasso Museum Málaga? Het museum bevindt zich in het historisch hart op korte afstand van de kathedraal, de Alcazaba en het Romeins theater.

Waar parkeren om het Picasso Museum Málaga te bezoeken? U parkeert de auto het beste in parkeergarage Alcazaba.

Wanneer is het Picasso Museum Málaga geopend? Het museum is elke dag van de week geopend. November-Februari: 11.00 – 17.00 uur. Maart-Juni: 11.00 – 18.00 uur. Juli-augustus:  11.00-19.00 uur. September-oktober: 11.00-18.00 uur.
Gesloten op 25 december, 1 en 6 januari.

Wat kost een entreekaartje van het Picasso Museum Málaga? Een ticket kost 9 euro. U krijgt 2 euro korting als u 65 plusser bent of een studentenkaart hebt.

Waarom is er in Málaga een museum gewijd aan Pablo Picasso? Museo Picasso Málaga is opgericht naar aanleiding van de wens van Pablo Picasso zelf om zijn werk tentoon te stellen in de stad waar hij zelf op 25 oktober 1881 geboren is. Het museum is opgericht dankzij Christine en Bernard Ruiz-Picasso, de schoondochter en kleinzoon van de kunstenaar, wier schenkingen de kern van de collectie vormen.

Is het een openbaar museum of een privémuseum? Het Museo Picasso Málaga wordt bestuurd door de Fundación Museo Picasso Málaga. De erfgenamen Christine en Bernard Ruiz-Picasso bezitten het volledige juridische en economische eigendom van de collectie, de museumstukken en het Palacio de Buenavista. De Fundación Museo Picasso Málaga heeft tot doel ervoor te zorgen dat het werk van Pablo Picasso bewaard, tentoongesteld, bestudeerd en verspreid wordt.

Waarom is het Picasso Museum Málaga in Palacio Buenavista gehuisvest? Naast het onbetwistbare historisch-artistieke belang, heeft dit renaissancegebouw met Mudejar-elementen een strategische ligging in het hart van het historische centrum van de stad Malaga.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com