Plaza de España

Plaza de España

Hier vindt u veel informatie over Plaza de España in Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Plaza de España

Plaza de España Sevilla
Plaza de España

Plaza de España is een halfrond bakstenen gebouw, in renaissancestijl en neo-Moorse stijl, met een toren aan beide uiteinden. Voor het gebouw ligt een 500 meter lang kanaal dat de ronding van de gevel volgt en doorkruist wordt door vier bruggen. In het midden van het kanaal ligt de Plaza zelf. Je kunt kleine bootjes huren om door het kanaal te roeien; de Plaza staat bekend als “het Venetië van Sevilla”.

De Plaza ligt in het Maria Luisa Park, naast de Avenida Isabella La Catolica, een autovrije laan met ijsverkopers en fietsverhuurkraampjes – dit is de beste manier om het park te bereiken, u komt binnen vlakbij het Teatro Lope de Vega en Fabrica de Tabaco. U kunt het park ook bereiken vanaf het Prado de San Sebastián (bediend door metro, bus en tram) aan de ene kant, of de rivier aan de andere kant.

Met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter heeft de Plaza de grootte van vijf voetbalvelden. Het gebouw heeft een portiek op de begane grond en een balustrade op de eerste verdieping met balkons die zich over de hele lengte uitstrekken. Voor het maken van foto’s zijn de balkons, die via trappen te bereiken zijn, een uitstekende plek, omdat men dan het hele gebouw kan overzien. Vooral het prachtige centrale balkon is indrukwekkend.

Langs de muur bij het kanaal staan 48 nissen met banken, één voor elke provincie van Spanje, elk met een relevant tafereel en een kaart, allemaal ontworpen op kleurrijke azulejos (beschilderde keramische tegels). Spaanse toeristen laten foto’s maken van zichzelf met familie en vrienden op het bankje van hun eigen provincie. Een andere regionale verwijzing is dat de vier bruggen de vier oude koninkrijken van Spanje voorstellen: Castilië, Aragon, Navarra en León.

De Plaza werd gebouwd als het middelpunt van de Expo 29, die plaatsvond in het park Maria Luisa. De architect Anibal Gonzalez ontwierp de Plaza om de andere exposanten en bezoekers van de Expo, uit heel Spanje en Latijns-Amerika, te imponeren en om de talenten van Sevilla op het gebied van industrie en ambachten te tonen. Andere paviljoens (pabellons) zijn nu musea en kantoren, waaronder de Pabellon de Bellas Artes, nu het Archeologisch Museum, en de Pabellon Mudejar, waarin het Museo de Artes y Costumbres Populares is ondergebracht – beide aan de randen van het park.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Avenida Isabel la Católica, 41004 Sevilla
Telefoon:
Email:
Website: www.andalucia.org

Openingstijden en Prijzen

In de winter van 8 tot 22 uur
In de zomer van 8 uur tot middernacht

Toegang is vrij

Vragen en antwoorden over Plaza de España in Sevilla

Waar bevindt zich de Plaza de España in Sevilla? Dit prachtige monument bevindt zich in het park Maria Louise aan de rivier ten zuiden van het historisch centrum.

Waar parkeren om de Plaza de España Sevilla te bezoeken? Er is geen parkeergelegenheid direct bij het park. De meest dichtstbijzijnde parkeergarage is parking San Bernando op 300 meter lopen.

Wat zijn de openingstijden van de Plaza de España Sevilla? Dit monument is gelegen in het park Maria Louise. Het park gaat om 8 uur open en sluit om 22 uur (in de zomer om middernacht).

Wat kost een entreekaartje voor de Plaza de España Sevilla? De toegang tot dit monument is gratis. Eventueel kunt u voor 5 euro een roeibootje huren.

Wat is er te doen bij de Plaza de España in Sevilla? Het is een prachtig gebouw met schitterend tegelwerk. In het kanaal kunt u een boottochtje maken. Er is een militair museum.

Is de Plaza de España Sevilla leuk voor kinderen? De meeste kinderen zullen zich hier prima vermaken. Het is een levendig en kleurrijk plein en je kunt een roeibootje huren.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga