Reizen

Reizen

Hier vindt u veel informatie over reizen naar en in Andalusië.

Algemeen
Informatie Andalusië Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Reizen naar Andalusië

Vliegtuig

reizen
Málaga airport

De meeste mensen zullen met het vliegtuig naar Andalusië komen. Het belangrijkste en grootste vliegveld is dat van Málaga. Verder wordt er steeds vaker op Sevilla gevlogen en ook Granada is (weliswaar niet direct) te bereiken. Ryan Air en Transavia hebben de meeste vluchten op Málaga.

Auto

U kunt ook met de auto naar Zuid Spanje reizen. Dat is natuurlijk een hele rit. De afstand van Utrecht naar Málaga bedraagt ongeveer 2300 kilometer. De meest voor de hand liggende route is via Parijs, Bilbao en Madrid.

Trein reizen

Een reis per trein is nog een optie. Dit gaat het gemakkelijkste via Parijs en Barcelona met een overnachting in Barcelona. Helaas is dit nog wat omslachtig om te regelen. Meestal is een interrail-ticket het meest voordelig.

Reizen in Andalusië

Afhankelijk van wat u in Andalusië wilt zien of doen kiest u een manier om zich in de regio te bewegen. Daarbij hebt u de keuze tussen een (huur)auto, de bus of de trein. Wilt u direct de accommodatie gaan en wilt u zich daarna niet meer verplaatsen dan is een transfer van het vliegveld waarschijnlijk de beste manier.

Huurauto

huurauto
vrijheid met de huurauto

Er zijn heel veel autoverhuurbedrijven te vinden, vooral op het vliegveld. Een auto huren is, zeker buiten het hoogseizoen, helemaal niet zo duur. Maar let u goed op de voorwaarden. Er zijn grote verschillen in hoe de auto is verzekerd, wat het eigen risico is, het aantal vrije kilometers, het brandstofbeleid enz, enz…

Trein reizen

De trein is een hele prettige manier van reizen als u vooral de grote steden wilt bezoeken. Málaga, Sevilla, Córdoba en Granada zijn uitstekend met elkaar verbonden en als u met de hogesnelheidstrein reist bedraagt de reistijd tussen de steden niet meer dan 2 uur. De stations en treinen zijn zeer modern. Informatie vindt u op de Spaanse treinmaatschappij Renfe.

Bus

Om de kleinere steden en dorpen met het openbaar vervoer te bereiken gebruikt u de bus. Deze is goedkoop en rijdt redelijk frequent. Voor veel verbindingen koopt u van te voren een kaartje zodat u een gegarandeerde en gereserveerde zitplaats hebt. Er zijn verschillende busmaatschappijen. Veel busverbindingen vindt u bij Movelia en Alsa.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com