Romeins theater

Romeins theater

Hier vindt u veel informatie over het Romeins theater Málaga.

Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Stierenarena Málaga Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

Romeins theater Málaga

Romeins theater
Romeins theater

Het Romeinse theater van Málaga is een van de overgebleven symbolen van het Romeinse Hispania in de stad. Naast het theater zelf beschikt het over een modern interpretatiecentrum waar met behulp van nieuwe technologieën het leven en de gebruiken van die tijd worden gepresenteerd. Het theater is ook weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld en er worden verschillende soorten voorstellingen gegeven.

Het in 1951 ontdekte theater lag jarenlang half verscholen achter het tussen 1940 en 1942 gebouwde en in de jaren zestig gerenoveerde Casa de la Cultura (Cultuurhuis). Tijdens deze werkzaamheden werden de eerste sporen van het theater ontdekt en werd het Casa de la Cultura afgebroken om dit theater, dat deel ging uitmaken van de culturele programma’s van 1992, bloot te leggen en naar behoren te evalueren.

De opgravingen begonnen met het blootleggen van het proescenium, dat wil zeggen het toneel, de overblijfselen van het orkest, de voor de senatoren gereserveerde plaats en de cavea. Deze tribunes hebben een straal van 31 meter en bereiken een hoogte van 16 meter; er zijn dertien verhoogde rijen zitplaatsen en de ingangen doorgangen, wat het vomitorium wordt genoemd.

Het werd gebouwd in de tijd van Augustus in de 1e eeuw na Christus en was in gebruik tot in de 3e eeuw. Veel van het bouwmateriaal, zoals stenen, zuilen en gebeeldhouwde stenen, werd later gebruikt voor de bouw van de Alcazaba.

Het interpretatiecentrum is aan de buitenkant versierd met originele fragmenten van de Lex Flavia Malacitana (gemeentewetboek, waarin aan vrijgeborenen de privileges van het Romeinse burgerschap werden toegekend), die bij de opgravingen zijn teruggevonden.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle Alcazabilla, 29015 Málaga
Telefoon: +34 951501115
Email: TRomanoMalaga.aaiicc@juntadeandalucia.es
Website: www.juntadeandalucia.es

Openingstijden en Prijzen

Dinsdag tot en met zaterdag 10.00 tot 18.00
Zondag en feestdagen 10.00 tot 16.00
maandag gesloten
Feestdagen gesloten: 1 januari, 1 mei, 24 december, 25 december en 31 december

Gratis toegang

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Romeins theater Málaga

Waar bevindt zich het Romeins theater? Aan de voet van fort Alcazaba in het centrum van Málaga.

Waar parkeren om het Romeins theater te bezoeken? U parkeert het beste in parking Alcazaba.

Wat kost een bezoek aan het Romeins theater in Málaga? De entree is gratis.

Wanneer is het Romeins theater geopend? Dinsdag tot en met zaterdag 10.00 tot 18.00
Zondag en feestdagen 10.00 tot 16.00

Is het Romeins theater leuk voor kinderen? De meeste kinderen zullen het leuk vinden om tussen de eeuwenoude stenen te lopen. Je kunt je goed voorstellen hoe hier uitvoeringen werden gegeven.

Worden er voorstellingen gegeven in het Teatro Romano in Málaga? In de zomer zijn er regelmatig voorstellingen. Het programma krijgt u bij de toeristeninformatie.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla