Russisch Museum Málaga

Russisch Museum Málaga

Hier vindt u veel informatie over het Russisch Museum Málaga.

Musea Málaga
Picasso Museum Carmen Thyssen Centre Pompidou Museo de Málaga Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Glasmuseum Málaga Wijnmuseum Málaga Revello de Toro

Russisch Museum Málaga

Russisch Museum Málaga
foto: Russisch Museum Málaga

Het Russisch Museum in Málaga (Colección del Museo Ruso) herbergt 100 stukken uit de 15e tot de 20e eeuw die speciaal voor Málaga zijn geselecteerd, alsmede twee tijdelijke tentoonstellingen per jaar. De werken zijn afkomstig uit de collectie van het Russisch Staatsmuseum in Sint-Petersburg en bestrijken alle periodes van de Russische kunst. Dit is het eerste museum waar schilderijen uit het museum in Rusland worden tentoongesteld.

Het museum bevindt zich in een ruimte van 2.300 m2 in de oude tabaksfabriek uit de jaren 1920. In dit prachtige gebouw bevindt zich tevens het Automuseum.

De Collectie

De gekozen werken variëren van iconen geïnspireerd door de Byzantijnse traditie tot het socialistisch realisme uit de Sovjettijd: een indrukwekkende reeks stukken van de kleinste tot monumentale stukken.

Deze werken vertegenwoordigen de rijke Russische artistieke erfenis van de afgelopen eeuwen, met wereldwijd bekende namen uit de Russische en Sovjet-kunst, zoals Repin, Kandinsky, Tatlin, Rodchenko en Chagall.

U kunt genieten van rondleidingen, filmvertoningen en concerten rond de grote rijkdom van de Russische kunst. Van orthodoxe iconen met een gouden achtergrond, over de burgerlijke traditie van portretten en landschappen, tot de grote omwentelingen van de kubistische-, futuristische- en constructivistische avant-garde. Ook vindt u er de 20e-eeuwse boodschap van het socialistisch realisme.

De permanente tentoonstelling van het museum is verdeeld in negen thematische gebieden: oude Russische kunst, de 18e eeuw, romantiek in Rusland, realisme, realisme met Russische thema’s, de beweging van de “Wereld van de Kunst” en het neoprimitivisme, de avant-garde, het socialistisch realisme en de kunst na de dood van Stalin.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Avenida Sor Teresa Prat 15, 29003 Málaga
Telefoon: +34 951 926 150
Email: info.coleccionmuseoruso@malaga.eu
Website: www.coleccionmuseoruso.es

Openingstijden en Prijzen

16 september tot en met 15 juni
9.30 – 20.00 uur

16 juni tot en met 15 september
11.00 – 22.00 uur

Op maandag is het museum gesloten.
1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.

Entree:
Vaste collectie EUR 6,- (met korting € 3,50)
Wisselende collectie EUR 4,- (met korting €2,50)
Tot 18 jaar gratis toegang
Op zondag is het museum vanaf 16.00 gratis toegankelijk.

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Russisch Museum Málaga

Waar bevindt zich het Russisch Museum Málaga? In de oude tabaksfabriek. Het is een half uur lopen vanaf het historisch centrum. Er gaan bussen.

Waar parkeren om het Colección del Museo Ruso te bezoeken? Het museum heeft eigen gratis parkeergelegenheid.

Wat is er te zien in Colección del Museo Ruso? Een collectie afkomstig van het Russisch staatsmuseum in St. Petersburg. Van iconen tot sociaal realisme.

Wanneer is het Colección del Museo Ruso geopend? Elke dag van de week behalve maandag van 9:30 tot 20:00. In de zomer van 11 tot 22 uur.

Wat kost een entreekaartje van het Russisch Museum Málaga? De vaste collectie kost 6 euro. De tijdelijke tentoonstelling kost 4 euro. Een combinatie van die twee kost 8 euro. Korting voor studenten en 65+ is mogelijk.

Is het Russisch Museum Málaga leuk voor kinderen? De meeste kinderen zal het niet echt aanspreken. In hetzelfde gebouw bevindt zich ook het Automuseum wat wel heel erg leuk is voor kinderen!

Is het Russisch Museum Málaga een bezoek waard? Dat is het zeker. Het is een interessante collectie in een prachtig gebouw (oude tabaksfabriek).

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com