Sevilla voor beginners

Sevilla voor beginners

Hier vindt u veel informatie over Sevilla voor beginners.

Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Citytrip Sevilla

Sevilla voor beginners
Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de provincie Andalusië. De stad heeft een rijke geschiedenis en heeft vele indrukwekkende architectonische overblijfselen uit het verleden. Maar de stad bestaat niet alleen uit overblijfselen uit het verleden. Het is ook een ultramoderne metropool met inwoners die een bijzondere levenslust laten zien.
Grote schrijvers en muzikanten uit het verleden zijn geïnspireerd door de stad, denk maar aan  Rossini’s ‘Barbier van Sevilla ” en Mozart’s “Don Giovanni”.
Als drie na grootste stad van Spanje heeft zij ook te maken met de gebruikelijke problemen van een grote stad. Tijdens de dagelijkse spits heeft een hectisch en druk verkeer de rust en de romantiek al lang achterhaald. Maar Sevilla is zeker nog steeds de moeite van een bezoek waard. En niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid indrukwekkende monumenten en de lange geschiedenis, maar ook omwille van de unieke charme van de stad.

Geschiedenis

Net als bij Córdoba, is de fundering voor Sevilla al in de tijd van de Carthagers gelegd en werd de stad in de oudheid bekend onder de naam Hispalis. Het was echter slechts een kleine nederzetting, gebouwd op houten palen, in de vlakte van de Guadalquivir. NAls gevolg van de Romeinse overwinning op de Carthagers namen de Romeinen de macht in de regio Andalusië en voorzagen de nederzetting van een versterkte stadsmuur. Na de ineenstorting van het Romeinse Rijk regeerden de Visigoten enkele eeuwen.
Na de verovering door de Moren begon de gouden eeuw. Ook de moderne naam van de stad komt voort uit de Moorse tijd. Vooral tijdens het bewind van de Berbers rond het jaar 1000 beleefde Sevilla ​​culturele en economische hoogtijdagen.
De christelijke herovering vond plaats in 1248. Veel van de monumenten die nu een magneet voor miljoenen toeristen vormen zijn pas na de Moorse dominantie ontstaan.

De nieuwe wereld

De volgende belangrijke periode ervoer Sevilla met de ontdekking van nieuwe wereld en de verovering van Amerika. De stad had een gunstige locatie aan een van de belangrijkste knooppunten voor de handel tussen Spanje en de Amerikaanse koloniën. Hoewel het niet direct aan de zee ligt, konden zelfs zeeschepen de stad bereiken via de rivier Guadalquivir. In de Middeleeuwen was de Guadalquivir zelfs tot Granada bevaarbaar water.
In de 17e eeuw verloor Sevilla aan belang. De Spaanse kroon regeerde het land centraal uit Madrid. De Guadalquivir verzandde snel, zodat de scheepvaart werd verplaatst meer naar de haven van Cádiz. Ook een aantal epidemieën bezorgde veel last in deze periode.
In de moderne geschiedenis werd Sevilla voornamelijk bekend door de organisatie van de wereldtentoonstelling in 1992.

Vliegveld Sevilla

Het vliegveld van Sevilla bevindt zich op 10 kilometer ten noordwesten van de stad. In 1992 was de laatste grote renovatie. Er zijn diverse rechtstreekse verbindingen met Nederland en België. Om naar het centrum van Sevilla te komen kunt u met de bus of taxi gaan (er is geen trein of metrostation). Er zijn ook diverse autoverhuurbedrijven te vinden. Meer informatie vindt u op  vliegveld Sevilla.

Openbaar vervoer in Sevilla

Trein

Sevillas meest belangrijke treinstation is Santa Justa en ligt weliswaar in het centrum maar wel op 20 minuten loopafsatnd van het historisch centrum van de stad. Het is een groot station met directe verbindingen met de AVR (hogesnelheidslijn) naar onder andere de steden Málaga, Madrid en Barcelona. Daarnaast zijn er goede regionale verbindingen.  Hier leest u meer over het treinstation Sevilla.

Metro

Sevilla heeft één metrolijn. Deze is soms handig als u naar een wat wijk moet die wat meer afgelegen is. Voor de toerist is de bus handiger. Hier leest u meer over het de metro van Sevilla.

Bus

Sevilla heeft twee busststions namelijk Plaza de Armas en Prado de San Sebastian. Het eerste is wat groter en heeft vooral de wat ver weg gelegen bestemmingen. De tweede bedient meer de regionale lijnen. Beiden zijn op loopafstand van het historisch centrum. U kunt zich in Sevilla gemakklijk per bus verplaatsen met de circulaire lijnen in en rondom het centrum. Hier leest u meer over het busstation Sevilla.

Taxi

Er rijden volop taxi´s in Sevilla. Er zijn verschillende standplaatsen maar u kunt een taxi ook onderweg aanhouden. De officiele taxi´s zijn wit met een gele streep. Er wordt met taximeters gewerkt dus u hoeft van tevoren niet over de prijs te verhandelen. Taxi standplaatsen vindt u op de belangrijkste plekken en zijn duidelijk aangegeven.

Huurauto Sevilla

Een auto huren in Sevilla is relatief goedkoop. Het beste vergelijkt en reserveert u al ruim van tevoren. Alle verhuurders hebben een kantoor op het vliegveld maar er zijn ook verschillende verhuurders bij het treinstation Santa Justa. Mocht u geen zin hebben in het uitpluizen van voorwaarden dan kiest u voor een all-inclusive van Sunny Cars.

Parkeren in Sevilla

Sevilla is een drukke stad. en hoewel u prima het centrum in kunt rijden moet u, als het even kan, vermijden om in het historisch centrum terecht te komen. U kunt hier nergens stoppen en parkeren op straat is uitgesloten. Als u geen parkeerplek hebt bij het hotel kunt u de auto beter buiten het centrum parkeren. Er is een ruime keuze aan parkeergarages en als u het niet erg vindt om een stuk te lopen kunt u zelfs gratis parkeren. Hier vindt u meer informatie over parkeren in Sevilla.

Hotels in Sevilla

Er is een ruime keuze aan accommodatie in Sevilla. Van de meest luxe hotels tot aan goedkope pensions. Er zijn veel standaardhotels met comfortabele kamers en goede fsciliteiten. Maar er zijn ook heel wat prachtige kleinschalige hotels te vinden. Gehuisvest in oude paleizen en herenhuizen waar u de typische Sevillanse sfeer proeft. Hier vindt u een overzicht van de beste hotels.

EME Catedral Alfonso XIII Gran Melia Colon Palacio de Villapanes Casa Romana Casa 1800 Rey de Baeza Plaza de Armas Elvira Plaza Sacristia Santa Ana

Restaurants in Sevilla

U kunt heerlijk eten en drinken in Sevilla. Het stikt er van de restaurantjes, barretjes en terrasjes. En de prijzen zijn in vergelijking met Nederland en België zeker niet hoog. Sevilla is vooral bekend om de tapa´s. U vindt ze in elke bar en restaurant. De meetse Sevillianen zullen eerder de avond doorkomen met tapa´s dan formeel in een restaurant te zitten. Santa Cruz is de toeristenwijk van Sevilla. En hoewel u hier prima kunt eten kunt u voor een authentiekere ervaring en betere prijzen uitwijken naar een wat minder toeristische wijk.

Kaart

Weer en Klimaat in Sevilla

Sevilla is een van de warmste steden in Europa. Zelfs in de zachte winters is de gemiddelde dagelijkse temperatuur 18,7 graden en zinkt de temperatuur slechts enkele dagen onder het vriespunt. In de zomer stijgt de thermometer soms zelfs boven de 45 graden. Het weer wordt bepaald door invloeden van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Hier vindt u meer over het weer en klimaat in Sevilla.

Bezienswaardigheden Sevilla

De hoeveelheid van attracties en bezienswaardigheden in Sevilla is zo overweldigend dat een ontdekking in een ​​dag nauwelijks te doen is. Zeker voor een korte trip naar Sevilla is het raadzaam om vóór het bezoek een programma te maken.
Alleen al een bezoek aan de de kleine steegjes van de oude binnenstad van Sevilla is een bezoek waard. Ook een ontdekking van de prachtige wijk Santa Cruz mag zeker niet ontbreken. Om de belangrijkste toeristische attracties af te vinken, zou u ook een bus tour  door Sevilla kunnen overwegen. De toeristische bussen vertrekken bij de Torre del Oro. Wie houdt van gezelligheid en romantiek zou voor een rondleiding door de stad per koets kunnen overwegen.
De Moorse bouwstijl domineert de stad Sevilla. Door versmelting van de Moorse met de Gothische stijl is de voor heel Andalusië bekende Mudejar stijl ontstaan. Hier vindt u meer over het bezienswaardigheden Sevilla.

Monumenten Sevilla
Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Tabaksfabriek Sevilla Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Sevilla voor beginners

Musea Sevilla
La Cartuja Archeologisch Museum Museo de Bellas Artes Archivo de Indias Torre del Oro Flamenco Museum Volkskunst Palacio de Lebrija Keramiek Museum Scheepvaart Museum

Sevilla voor beginners

Vragen en antwoorden over Sevilla voor beginners

Waar kan ik overnachten in Sevilla? U vindt in Sevilla een ruime keuze van eenvoudig pension tot luxe 5 sterren hotel. In het historisch centrum vindt u veel kleinschalige en authentieke accommodatie. Aan de rand van het centrum veel standaard 4 sterrenhotels van de grote hotelketens.

Wat is een leuk hotel in Sevilla? Tejeda Travel zoekt voor u in Sevilla het hotel dat bij uw wensen past. Een kleinschalig comfortabel en sfeervol hotel is bijvoorbeeld hotel Amadeus in de wijk Santa Cruz. Ruimere kamers voor een betere prijs vindt u bijvoorbeeld in hotel Zenit in de authentieke wijk Triana.

Kan ik met de trein naar Sevilla? Vanuit Nederland en België rijdt u in twee dagen, met een overnachting in Barcelona, naar Sevilla. Dat is een relatief dure optie om te reizen. Het duurt natuurlijk veel langer dan vliegen maar u ziet wel veel onderweg. Sevilla is uitstekend verbonden met andere Spaanse steden.

Waar is het busstation Sevilla? Sevilla heeft twee busstations. Het grootste is Plaza de Armas dat zich aan de rivier aan de rand ven het historisch centrum bevindt. Het andere is Prado de San Sebastian dat in de buurt van Park Maria Loise ligt. Beiden zijn op loopafstand van het historisch centrum.

Waar kan ik in Sevilla een auto huren? U regelt de huurauto het beste van tevoren en neemt hem  op het vliegveld of op het treinstation in ontvangst.

Hoe kom ik vanuit Sevilla naar Granada? Dat kan zowel met de bus als met de trein. De trein is meestal iets duurder maar de rit duurt een half uur minder lang en is naar onze mening de betere optie.

Wat is het weer in Sevilla? In de zomer kan het voor velen te warm zijn. In juli en augustus komen de temperaturen overdag gemakkelijk naar de 40 graden. ´s Avonds is het wel meestal aangenaam. In de winter kan het soms regenen maar zijn er ook veel zonnige aangename dagen.

Wat is de beste reistijd voor een citytrip Sevilla? Net zoals voor heel Andalusië is de beste reistijd het voorjaar of het najaar. Dan zijn de temperaturen het meest aangenaam. Het voorjaar heeft als voordeel dat de natuur wat ´groener´ is.

Wat is een goed restaurant in Sevilla? Er zijn teveel goede opties om er een restaurant uit te lichten. Mocht u een sterrenrestaurant zoeken dan is er ´Abantal´ van chef Julio Fernández Quintero. Mijn advies aan toeristen is om vooral van de heerlijke tapa´s op een sfeervol terras te genieten.

Lekkere tapas in Sevilla? Tapas in Sevilla is als koffie en croissant in Parijs – het is een belangrijk onderdeel van het leven en een integraal onderdeel van de lokale cultuur, zowel gastronomisch als sociaal. Ir de tapeo – op ’tapas-tocht’ gaan – is hoe de meeste Sevillanos hun avondjes uit doorbrengen.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Sevilla voor beginners