Stierenarena Málaga

Stierenarena Málaga

Hier vindt u veel informatie over Stierenarena Málaga.

Alcazaba Malaga Gibralfaro kasteel Kathedraal Málaga Markt Atarazanas Romeins theater Bisschopspaleis Engelse begraafplaats Geboortehuis Picasso

Stierenarena Málaga Plaza de Toros

Stierenarena Málaga
Stierenarena Málaga

 Het Plaza de Toros “Malagueta” werd op 11 juni 1876 officieel voor het publiek geopend met een gevecht waaraan onder andere de legendarische stierenvechter Rafael Molina “Lagartijo” deelnam.

Het is ontworpen door Joaquín Rucoba, die ook de Mercado Central de Atarazanas ontwierp, en is in de neo-Mudéjarstijl. De arena heeft de vorm van een zeshoek, zoals te zien is vanaf de Mirador de Gibralfaro, die een prachtig uitzicht op de arena biedt. De ring heeft een diameter van 52 meter en beschikt over 10 boxen, stallen, een medische post en andere faciliteiten. Tegenwoordig is er het Museo Taurino (stierenvechtersmuseum) in gevestigd.

In augustus vindt hier het belangrijkste jaarlijkse evenement plaats, de Feria Taurina, met een uitgebreid programma van gevechten met grote stierenvechters. Vermeldenswaard is ook het Picassische stierengevecht dat met Pasen wordt gehouden; de stierenvechters dragen tijdens deze jaarmarkt kostuums die geïnspireerd zijn op de stijl, visie en vormen van de schilder uit Málaga.

Museo Taurino

Ontdek de wereld van de stieren aan de hand van prachtige kostuums, prachtige capes, foto’s die de vluchtige momenten in de ring hebben vereeuwigd, beelden die met het stierenvechten te maken hebben en stierenvechtaffiches waarop beroemde stierenvechters met dappere stieren hebben gevochten.

Het museum, dat sinds 1999 in de arena van La Malagueta is gevestigd, heeft drie zalen en een oppervlakte van 225 vierkante meter. Het werd ontworpen en gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, hoewel het de zevende arena was die in de stad werd gebouwd. Het werd in 1976 uitgeroepen tot Historisch Artistiek Monument.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Paseo Reding, 29016 Málaga
Telefoon: +34 952069823
Email:
Website:

Openingstijden en Prijzen

U kunt de arena vanaf 10 uur in de ochtend gratis binnenlopen.

Het museum is geopend op maandag tot vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen gesloten.

De toegang tot het museum bedraagt EUR 1,70

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Stierenarena Málaga

Waar bevindt zich de Stierenarena Málaga? De arena bevindt zich ten oosten van het park dat evenwijdig aan de havenpromenade loopt.

Waar parkeren om de Stierenarena Málaga te bezoeken? De parking Cervantes bevindt zich direct bij de arena.

Wanneer is de Stierenarena Málaga geopend? Elke dag vanaf 10 uur in de ochtend. Het bijbehorende museum is in het weekend en op feestdagen gesloten.

Wanneer zijn er stierengevechten in de Stierenarena Málaga? Er zijn stierengevechten tijdens de jaarfeesten in augustus. Het programma is te vinden op www.servitoro.com

Kan ik een gevecht bijwonen in Stierenarena Málaga? Dat kan tijdens de jaarfeesten in augustus. Het programma is te vinden op www.servitoro.com

Is de Stierenarena Málaga leuk voor kinderen? Het is indrukwekkend om een keer in de arena te staan. En ook het museum met felgekleurde outfits is leuk voor kinderen.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla