Tabaksfabriek Sevilla

Tabaksfabriek Sevilla

Hier vindt u veel informatie over Tabaksfabriek Sevilla.
Andere populaire monumenten in Sevilla:

Real Alcazar Kathedraal Sevilla Giralda Casa de Pilatos Metropol Parasol Plaza de España Palacio San Telmo La Maestranza Hospital Venerables

Tabaksfabriek Sevilla

Geschiedenis

tabaksfabriek Sevilla
© TURISMO ANDALUZ

Tabak was een van de eerste planten die Columbus bij zijn aankomst in de Nieuwe Wereld ontdekte en naar Sevilla meebracht. De stad genoot daarna nog eeuwenlang van een lucratief koninklijk monopolie op de tabakshandel. Op de ingangsboog van de fabriek zijn afbeeldingen in steen te zien van Columbus en van de conquistador Hernan Cortes, die de eerste roker van Europa zou zijn geweest.

Vanaf de 16e eeuw waren tabakshandelaren in de stad gevestigd, met Europa’s eerste tabaksfabriek bij de kerk van San Pedro in de buurt van Plaza Encarnacion.

De Real Fabrica de Tabaco (Koninklijke Tabaksfabriek) werd gebouwd net buiten de versterkte stadsmuren (die nu grotendeels verdwenen zijn), op een plaats die in de Romeinse tijd voor begrafenissen werd gebruikt. De architecten waren achtereenvolgens Ignacio Sala, Diego Bordick Deverez en Sebastian Van der Borcht, en het project duurde van 1725, toen het eerste ontwerp werd ingediend, tot 1770, toen het gebouw officieel werd voltooid, met een onderbreking van 1735-1750.

Het gebouw en zijn werknemers

monument sevilla
© TURISMO ANDALUZ

Het interieur bestaat uit een reeks gewelfde patio’s met lange gangen en zalen, waarvan de belangrijkste de Klokpatio en de Fonteinpatio zijn. De plattegrond en de gevels van het gebouw zijn in renaissancestijl opgetrokken, met als belangrijkste bouwmateriaal natuursteen uit Moron de la Frontera. Een gracht rond het gebouw diende ter verdediging, om dit zeer waardevolle product te beschermen.

De productie van tabak begon in 1758, met 1000 man personeel en paarden om de molens te laten draaien die tabak vermaalden tot polvo of snuiftabak.
Later werden er sigaren gemaakt, ook door mannen – elders in Spanje, en in Cuba, werden sigaren alleen door vrouwen gerold. Aan het eind van de 19e eeuw bestond het volledige personeelsbestand uit vrouwen – volgens sommige bronnen 6.000 op het hoogtepunt. Door de mechanisatie was dit aantal tegen de jaren 1940 teruggebracht tot 1.000.

De fabriek, met een woongedeelte, een eigen gevangenis voor werknemers die sigaretten stalen en een kapel, werd gebruikt tot de jaren 1950, toen de productie werd verplaatst naar modernere panden in Los Remedios. Deze nieuwe fabriek, later eigendom van Altadis, werd in 2007 gesloten, wat het einde van een tijdperk in Sevilla betekende.

Sinds de jaren 1950 wordt het gebouw van de Real Fabrica de Tabacos gebruikt door de Universiteit van Sevilla voor haar hoofdkantoren, waaronder die van de rector, en verschillende faculteiten.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Calle San Fernando 4, 41004 Sevilla
Telefoon: +34 954 551 000
Email:
Website: www.us.es

Openingstijden en Prijzen

Maandag t/m vrijdag van 10 tot 20 uur.
Zaterdag van 10 tot 14 uur.

Toegang is gratis

Vragen en antwoorden over Tabaksfabriek Sevilla

Waar bevindt zich de Tabaksfabriek Sevilla? De tabaksfabriek bevindt zich tussen het Real Alcazar en de Plaza de España in het centrum van Sevilla.

Waar parkeren om de Tabaksfabriek Sevilla te bezoeken? Het meest dichtbij (5 min lopen) is parking San Bernardo in de  calle Juan de Mata Carriazo. Ook vanuit parkeergarage Plaza de Cuba, aan de andere kant van de rivier, is de fabriek lopend goed te bereiken.  Als u niet wilt lopen dan parkeert u bijvoorbeeld bij het station en gaat dan verder met de taxi.

Wanneer zijn de openingstijden van de Tabaksfabriek Sevilla? Maandag tot en met vrijdag van 10 – 20 uur. Zaterdag 10 – 14 uur.

Wat kost een entreekaartje voor de Tabaksfabriek Sevilla? Tegenwoordig is de universiteit in het gebouw gevestigd. De toegang is vrij.

Is de Tabaksfabriek Sevilla leuk voor kinderen? Behalve dat het een groot en indrukwekkend gebouw is zal het voor de meeste kinderen niet echt heel boeiend zijn. Voor wat grotere kinderen is het wellicht interessant hoe het er op een universiteit aan toe gaat.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga