Torre del Oro

Torre del Oro – Maritiem Museum

Hier vindt u veel informatie over Torre del Oro in Sevilla.
Andere populaire musea in Sevilla:

La Cartuja Archeologisch Museum Museo de Bellas Artes Archivo de Indias Flamenco Museum Volkskunst Palacio de Lebrija Keramiek Museum Scheepvaart Museum

Torre del Oro

Torre del Oro
© TURISMO ANDALUZ

Het is een toren gelegen op de linkeroever van de rivier Guadalquivir, in de stad Sevilla, naast de arena van het Real Maestranza. De hoogte is 36 meter. Het sloot de doorgang naar de Arenal af door middel van een stuk muur dat deze verbond met de Torre de la Plata, die deel uitmaakte van de muren van Sevilla die het Alcazar verdedigden. Het is een toren die uit drie delen bestaat. Het eerste deel werd tussen 1220 en 1221 gebouwd in opdracht van de Almohadische gouverneur van Sevilla, Abù l-Ulà.

Het schijnt dat de toren zijn naam “Toren van Goud” dankt aan de gouden weerkaatsingen van de tegels die er destijds overheen lagen.

Het tweede lichaam werd in de 14e eeuw in opdracht van Pedro I de Wrede gebouwd. Het bovenlichaam, cilindervormig en bekroond door een koepel, werd in 1760 gebouwd door de militair ingenieur Sebastián Van der Borcht. Het werd in 1931 uitgeroepen tot historisch-artistiek monument.

Maritiem Museum

In de toren bevindt zich een maritiem museum (geopend in 1944) verdeeld over verschillende verdiepingen, met vlaggen, kaarten, schaalmodellen van schepen, duikuitrustingen en andere maritieme memorabilia, alsmede portretten van illustere marinefiguren en documenten met betrekking tot overzeese ontdekkingen.

Het interessantst zijn de prenten van Sevilla aan het eind van de 16e eeuw, met het Arenal havengebied in zijn oorspronkelijke zanderige staat (arena betekent zand); Triana met zijn kasteel – Castillo San Jorge, zetel van de Inquisitie; en de dokken die bruisen van de schepen.

Het is de moeite waard om naar het dakterras te klimmen voor een spectaculair uitzicht over de rivier, de Arenal en Triana, vanaf de verschillende niveaus van de minitoren.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Paseo de Cristóbal Colón,  41001 Sevilla
Telefoon: +34 954 222 419
Email:
Website: www.visitasevilla.es

Openingstijden en Prijzen

Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 19.00
Zaterdag en Zondag: 10.30 – 19.00

Het entreeticket kost EUR 3,-

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Vragen en antwoorden over Torre del Oro in Sevilla

Waar bevindt zich Torre del Oro Sevilla? De ´Gouden Toren´ met daarin het maritiem museum bevindt zich aan de oever van de rivier ter hoogte van de stierenarena La Maestranza.

Waar parkeren om Torre del Oro Sevilla te bezoeken? U kunt de auto parkeren in parkeergarage Paseo de Colon of, net over de rivier, in parking Plaza de Cuba. Beiden zijn op korte (minder dan 500 meter) loopafstand.

Wat is er te zien in Torre del Oro Sevilla? In de toren bevindt zich het maritiem museum waarin wapens, vlaggen, uniformen en mooie kaarten zijn te bewonderen. De toren op zich is ook erg interessant. Bovendien hebt u vanaf het dak mooi uitzicht.

Wanneer is Torre del Oro Sevilla geopend? Maandag t/m vrijdag van 9.30 – 19.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.30 – 19.00 uur.

Wat kost een entreekaartje van Torre del Oro Sevilla? Een ticket kost 3 euro.

Is Torre del Oro leuk voor kinderen? Ja. Veel kinderen zullen de tentoongestelde stukken zoals wapens, uniformen en kaarten erg interessant vinden. De beklimming van de toren en het uitzicht van boven is ook erg leuk om te doen.

Is Torre del Oro een bezoek waard? Als u van maritieme geschiedenis houdt mag u dit museum zeker niet overslaan. Er zijn, volgens ons, belangrijkere monumenten in Sevilla maar de ´Gouden Toren´ is zeker een bezoek waard.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje en Noord Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië!
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga