Treinstation Málaga

Treinstation Málaga

Hier vindt u veel informatie over het treinstation Málaga.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Treinstation Málaga

Het treinstation van Málaga heeft de naam María Zambrano gekregen en is dus vernoemd naar deze Spaanse schrijfster en filosofe. Het is in 2007 in combinatie met het winkelcentrum Vialia gebouwd. Het is gelegen op Explanada de la Estación in het zuidwesten van het stadscentrum. Het ligt naast het busstation, ongeveer 2 km van de haven van Malaga en 9 km van de luchthaven van Malaga. Het station heeft elf sporen. Nummers 1 tot 5 hebben de standaard railmaat voor de AVE-treinen, 7 en 8 zijn spoorrails voor de middellange- en langeafstandsdiensten. Lijn 9 gaat naar de haven. Sporen 10 en 11 liggen een niveau lager en zijn voor de Cercanias, de lokale treinen.

Locatie en bereikbaarheid

Adres: Explanada de la Estación, 29002 Málaga
Telefoon: +34 912 432 343

Kaart:

Met de auto:
U volgt de borden naar het treinstation ´estación María Zambrano´. Onder het treinstation (winkelcentrum Vialia) is parkeergelegenheid (betaald).

Vanaf het vliegveld:
Het vliegveld van Málaga heeft een treinstation. Met de trein naar het treinstation van Málaga kost EUR 1,80. U stapt uit bij de halte ´estación de tren´ / ´El Perchel´. De trein rijdt regelmatig en de rit naar het centrum duurt slechts 12 minuten. Voor stations en tijden kijkt u hier.

Dienstregeling en treintickets

treinstation Málaga
treinstation Málaga, foto: Adif

De aankomst- en vertrektijden van de treinen en de perronnummers staan op het elektronische display in de stationshal. De dienstregelingsinformatie is te vinden op de website van Renfe, de Spaanse spoorwegmaatschappij. De treintickets koopt u aan de balie op het treinstation of van te voren online op de pagina van Renfe.
Vanuit Málaga vertrekken er verschillende treinen:

Hogesnelheidslijn AVE of AVANT

Vanuit Málaga kunt u met de hogesnelheidslijn direct naar Córdoba, Sevilla en Madrid. Voor andere plaatsen moet u een overstap maken.

MD (media distancia)

Met de middellange afstandstrein kunt u naar Ronda, Antequera en Granada reizen. Deze treinen stoppen op (bijna) alles stations.

Cercanías

Dit is de trein voor de regio Málaga. Er zijn twee lijnen.
C1: Dit is de lijn Málaga centrum – vliegveld – Fuengirola (langs de kust)
C2: Dit is de lijn Málaga centrum – Álora (het binnenland in)

Services

Het station is in één gebouw met het winkelcentrum Vialia en er is dus een grote keus aan winkels en restaurants. Ook is er een supermarkt en zelfs een bioscoop. Onder het station is een grote parkeergarage. Het station heeft een viersterrenhotel, een VIP-lounge, incheckfaciliteiten, autoverhuurbedrijven, een reiscentrum en een toeristeninformatiecentrum. Er is een pinautomaat en er zijn bagagekluizen en toiletten.
Er is een taxistandplaats en het centrale busstation ligt naast het treinstation. Ook is er toegang tot het metronetwerk van Málaga.

Hotels bij treinstation Málaga

In het station ligt hotel Barceló. Daar het een viersterren accommodatie betreft is het is niet goedkoop maar wat gemak betreft natuurlijk niet te overtreffen. Het station ligt vrij centraal zodat u lopend of met de taxi een grote keuze alternatieve accommodatie hebt. Een goedkope optie op korte loopafstand is het eenvoudige maar schone hotel Las Americas. Zoek uw hotel door uw data in te voeren in het onderstaande zoekvak voor hotels.

Hotels Málaga
Salles Málaga Centro NH Málaga Hotel Posada del Patio Hotel Petit Palace Plaza Málaga Hotel Barcelo Málaga Parador Málaga Golf Hotel Sol Guadalmar Gran Hotel Miramar

Huurauto bij treinstation Málaga

Het is mogelijk om een auto te huren bij het treinstation van Málaga. In het stationsgebouw bevinden zich kantoren van Hertz, Budget, Alamo en Avis. Het is meestal een stuk goedkoper om een huurauto op het vliegveld op te halen. Met de trein C1 bent u in 12 minuten op het vliegveld dus dat is zeker ook een optie.

Vragen en antwoorden over treinstation Málaga

Is er een trein van Málaga naar Ronda? U kunt met de trein van Málaga naar Ronda maar hebt wel een overstap in Antequera. Waarschijnlijk is de bus de betere optie.

Is er een trein van Málaga naar Granada? U kunt met de trein van Málaga naar Granada maar hebt wel een overstap in Antequera. Waarschijnlijk is de bus de betere optie.

Kan ik met de trein van Málaga naar Nerja? Nee, ten oosten van Málaga is er geen spoor langs de kust.

Waar is het treinstation van Málaga? Het treinstation van Málaga bevindt zich in het centrum op 15 minuten lopen van het historisch centrum.

Kan ik met de trein van Málaga centrum naar het vliegveld? Dat kan. Er is een verbinding C1 die begint in het centrum van Málaga (station Alameda, richting Fuengirola) en stopt bij het vliegveld.

Kan ik parkeren op treinstation Málaga? Er is een grote parkeergarage onder het station. De kosten zijn ongeveer EUR 2,20 per uur.

Zijn er bagagekluisjes op treinstation Málaga? Ja, er zijn kluisjes op het treinstation. Volg de bordjes ´consignas´. Kosten zijn EUR 6,- per dag.

Is treinstation Málaga veilig? Ja. Het station bevindt zich in het goed verlichte en bewaakte winkelcentrum Vialia. De perrons zijn alleen voor passagiers toegankelijk. Let u wel goed op voor tasjesdieven en zakkenrollers.

Waar koop ik een ticket op treinstation Málaga? Om er voor te zorgen dat de tickets niet zijn uitverkocht koopt u een ticket het beste van tevoren online. Op het station zijn balies en ticketautomaten. Tickets voor de Circanías kunt u alleen op het station kopen.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla