Treinstation Sevilla

Treinstation Sevilla

Hier vindt u veel informatie over het treinstation Sevilla.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Treinstation Sevilla Santa Justa

treinstation Sevilla
treinstation Sevilla, foto: Adif

Het treinstation Santa Justa is het belangrijkste treinstation van Sevilla, met regelmatige verbindingen naar bestemmingen in heel Andalusië: Huelva, Cádiz, Jerez, Jaen, Granada en Almeria. De hogesnelheidstreinen AVE rijden naar Córdoba en Malaga, en verder naar Madrid, Valencia en Barcelona.

Het treinstation van Santa Justa ligt ten noordoosten van het stadscentrum, aan de Avenida Kansas City. Het treinstation van Santa Justa werd geopend in 1991, als onderdeel van de moderniseringsplannen van de stad voor de Expo van 1992, toen de eerste hogesnelheidstrein AVE van Spanje van start ging. Het strakke, eigentijdse stationsgebouw van Santa Justa werd ontworpen door de architecten Antonio Cruz en Antonio Ortiz.

Santa Justa is het op twee na drukst bezochte station van Spanje, met ongeveer 8 miljoen passagiers per jaar, waarvan ongeveer 2 miljoen gebruik maken van Cercanias (lokale treinen). Het station heeft in totaal 12 perrons. Het station is genoemd naar een van de favoriete heiligen van Sevilla.

Locatie en bereikbaarheid

Adres: Sevilla Santa Justa, Avenida de Kansas City, 41007 Sevilla
Telefoon: +34 912 432 343

Kaart:

Met de auto:
U volgt de borden naar het treinstation ´estación de tren Santa Justa´. Er is een grote parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren. Daarnaast zijn er ook parkeergarages (waar u moet betalen).

Vanaf het vliegveld:
Het vliegveld van Sevilla heeft geen treinstation. U kunt met de bus of de taxi naar het treinstation Santa Justa. De busrit duurt ongeveer een half uur en heeft een halte bij het treinstation. En ticket kost EUR 4,-. Zie hier voor de tarieven en het maken van een reservering.
De taxi is een klein beetje sneller en kost tussen de 25 en 33 euro.

Dienstregeling en treintickets

De dienstregelingsinformatie vindt u op de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe. In de stationshal zijn er displays met de actuele vertrek- en aankomsttijden.
Tickets kunt u online kopen of aan de balie op het station.
Vanuit Sevilla vertrekken er verschillende treinen:

Hogesnelheidslijn AVE of AVANT

Vanuit Sevilla kunt u met de hogesnelheidslijn direct naar Córdoba, Málaga, Madrid, Valencia en Barcelona. Voor andere plaatsen moet u een overstap maken.

LD (larga distancia)

Met de lange afstandstrein kunt u naar Jaen, Granada en Almería reizen. Deze treinen stoppen op (bijna) alles stations.

MD (media distancia)

Met de middellange afstandstrein kunt u onder andere naar Jerez, Huelva en Cádiz reizen. Deze treinen stoppen op (bijna) alles stations.

Cercanías

Er zijn 5 lijnen die in de regio van Sevilla rijden. C1 tot en met C5. Hiermee komt u onder andere in de wijken/plaatsen Dos Hermanas en Utrera. Een overzicht van de Cercanías vindt u hier.

Services

Santa Justa heeft een loket en kaartjesautomaten, geldautomaat, diverse winkels waaronder een krantenkiosk die buitenlandse kranten verkoopt, VVV-kantoor, bagagekluisjes, restaurants en bars. U kunt vanaf het station verder met de bus of de taxi. Ook zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. Er is ruime parkeergelegenheid.

Hotels bij treinstation Sevilla

In het station zelf is er geen hotel. Wel is er een viersterrenhotel op 100 meter lopen. Dat is hotel Ayre. U ziet het gebouw liggen bij het naar buiten lopen van het stationsgebouw. Daarnaast bent u met de bus of taxi zo in het centrum van Sevilla waar volop accommodatie is te krijgen.

Hotels Sevilla
EME Catedral Alfonso XIII Gran Melia Colon Palacio de Villapanes Casa Romana Casa 1800 Rey de Baeza Plaza de Armas Elvira Plaza Sacristia Santa Ana

Huurauto bij treinstation Sevilla

In het stationsgebouw zijn enkele kantoortjes van autoverhuurders, zoals Europcar, Avis en Budget, te vinden. Andere car-rentals, zoals Thrifty, Goldcar en Sixt, hebben hun kantoor buiten het stationsgebouw. Volg de borden ´alquiler de coches´. U huurt de auto het beste natuurlijk al voor aankomst.

Vragen en antwoorden over treinstation Sevilla

Is er een trein van Sevilla naar Ronda? U kunt met de trein van Sevilla naar Ronda maar dan hebt u wel een overstap in Antequera of Córdoba. Er is een directe bus en dat is waarschijnlijk de betere optie.

Is er een trein van Sevilla naar Granada? Er is een directe treinverbinding van Sevilla naar Granada. U reist met de AVE hogesnelheidstrein en doet er zo´n 2,5 uur over.

Kan ik met de trein van Sevilla naar Málaga? Er is een directe verbinding met de hogesnelheidstrein. De reis duurt 2 uur.

Waar is het treinstation van Sevilla? Het treinstation van Santa Justa ligt ten noordoosten van het stadscentrum, aan de Avenida Kansas City. Loopafstand van het station naar het historisch centrum is 20 minuten.

Kan ik met de trein van Sevilla centrum naar het vliegveld? Nee, het vliegveld heeft geen treinstation. Wel is er een prima busverbinding van het centrum (oa Santa Justa) naar het vliegveld. De rit duurt 20 a 30 minuten en kost 4 euro.

Kan ik parkeren op treinstation Sevilla? Station Santa Justa heeft ruime gratis parkeergelegenheid. Daarnaast zijn er een parkeergarages (betalen) in en rondom het station.

Zijn er bagagekluisjes op treinstation Sevilla? Ja, er zijn kluisjes op het treinstation. Volg de bordjes ´consignas´. Kosten zijn afhankelijk van de grootte 3 tot 6 euro per dag.

Is treinstation Sevilla veilig? Treinstation Santa Justa is een schone, vriendelijke een open ruimte. U moet natuurlijk op uw bagage en op zakkenrollers letten.

Waar koop ik een ticket op treinstation Sevilla? Om er voor te zorgen dat de tickets niet zijn uitverkocht koopt u een ticket het beste van tevoren online. Op het station zijn balies en ticketautomaten. Tickets voor de Circanías kunt u alleen op het station kopen.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga