Vliegveld Granada

Vliegveld Granada

Hier vindt u veel informatie over het vliegveld Granada.

Reizen Vliegvelden Vliegveld Sevilla Vliegveld Málaga

Algemene informatie

Benaming: Federico Garcia Lorca Granada-Jaen
Airport Code: GRX

vliegveld Granada
vliegveld Granada

Het vliegveld Granada ligt in de regio La Vega del Genil, 17 kilometer van de hoofdstad Granada en 106 km van de hoofdstad Jaen.
De luchthaven onderhoudt een geregelde verkeersverbinding met Barcelona en Madrid en biedt daarmee een zeer belangrijke dienst voor de sociaal-economische ontwikkeling van beide provincies.
De luchthaven beschikt momenteel over een passagiersterminal met faciliteiten voor: vertrek, aankomst, winkel, cafetaria en restaurant, autoverhuurkantoren en andere diensten.
De luchthaven heeft in 2018 in totaal 1.252.019 passagiers, 14.529 operaties en 0,01 ton vracht geregistreerd.

Locatie en bereikbaarheid

Adres: Ctra. De Malaga, S/N, Santa Fé, 18329, Granada.
Telefoon: +34 95 824 52 00

Kaart:

Met de auto:
Vanuit Granada kunt u direct naar het vliegveld op de A-92 richting Sevilla. Vanaf Jaén, via de N-44 naar Granada en de A-92 richting Sevilla. Parkeren kan in de parkeergarage van het vliegveld. Er is parkeergelegenheid voor 450 auto’s. Voor actuele prijzen en reserveren zie hier. Er zijn ook onafhankelijke aanbieders om uw auto te parkeren, die meestal wat goedkoper zijn. Het aanbod vindt u hier.

Met de bus:
De buslijn Granada-Airport sluit aan op het centrum van de stad, dat op 17 kilometer afstand ligt, met tussenstops op strategische punten zoals de Avenida de Andalucía, het busstation, Gran Vía de Colón en Paseo del Violón, naast het Palacio de Congresos. De hele reis duurt ongeveer 45 minuten. De bushalte bevindt zich direct buiten de terminal en een ticket naar de stad Granada kost EUR 2,90. Zie hier voor de actuele vertrektijden.

Met de taxi:
De luchthaven wordt bediend door taxi’s uit de steden Chauchina en Santa Fe. Voor reizen naar Granada of naar een ander punt gelden intercity-tarieven, reken op zo´n 30 Euro. Er is geen speciale toeslag voor het aankomen op of het verlaten van de luchthaven. Zie hier voor de actuele tarieven.

Vluchten op vliegveld Granada

Het zijn bijna uitsluitend nationale vluchten die worden uitgevoerd. Er is een enkele verbinding met het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. De belangrijkste vliegmaatschappijen zijn Air Europa en Vueling. Een vlucht kunt u direct bij de maatschappijen zoeken en boeken of via www.vliegtickets.nl

Hotels op airport Granada

Er zijn geen hotels in de buurt van de luchthaven. Het grootste aanbod bevindt zich in Granada stad op 10 km afstand. Er zijn ook enkele in de stad Santa Fe op ongeveer 4 km van de luchthaven, zoals Hotel Santa Fe en Hotel Casa del Trigo.

Huurauto op luchthaven Granada

Er zijn verschillendemogelijkheden om een huurauto op vliegveld Granada in ontvangst te nemen. Ga voor de beste aanbieding naar de pagina huurauto. Of zoek via onderstaand formulier.

Vragen en antwoorden over vliegveld Granada

Welke maatschappijen vliegen vanaf Nederland naar airport Granada? Er zijn geen directe vluchten vanaf Nederland naar Granada. Het beste vliegt u met Iberia of Vueling met een tussenstop in Madrid of Barcelona.

Wat zijn de beste vluchten van België naar luchthaven Granada? Er zijn geen directe vluchten vanaf België naar Granada. Het beste vliegt u met Iberia of Vueling met een tussenstop in Madrid of Barcelona.

Hoe kom ik snel van vliegveld Granada naar het centrum? Het snelste bent u met de taxi in het centrum van Granada. De rit duurt 20 minuten. Reken op een prijs van rond de 30 Euro. Daarnaast is er een bus. Die is een stuk goedkoper maar doet er 45 minuten over.

Wat is de beste autoverhuurder op airport Granada? In Granada hebt u niet zo heel veel keus. AVIS of Budget is een goede optie.

Wat kost een huurauto op luchthaven Granada? Rekent u op een prijs van 30 Euro per dag. In Granada kiest u het beste voor een gerenommeerde verhuurder zoals AVIS of budget.

Is er een hotel op vliegveld Granada? Nee, er is geen hotel op het vliegveld. Het beste gaat u met de bus, taxi of auto naar Granada. Daar vindt u een groot aanbod aan hotels.

Waar kan ik het beste parkeren op airport Granada? Voor een korte stop om weg te brengen of op te halen kunt u gratis voor de terminal stoppen. Voor een langer verblijf kunt u gebruik maken van de parkeergarage tegenover de terminal (1 minuut lopen).

Kan ik gratis parkeren op luchthaven Granada? Eigenlijk niet. Misschien is het een optie om gratis in de buurt van het busstation in Granada te parkeren en dan met de bus te gaan.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com