Vliegveld Sevilla

Vliegveld Sevilla

Hier vindt u veel informatie over het vliegveld Sevilla.

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Algemene informatie

Benaming: San Pablo
Airport Code: SVQ

vliegveld Sevilla
vliegveld Sevilla

De luchthaven van Sevilla, die zich tien kilometer ten noordwesten van de stad Sevilla bevindt, onderging zijn grootste uitbreiding in 1992 toen ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling een nieuw terminalgebouw en een nieuwe verkeerstoren werden gebouwd. Ook werd er een  nieuwe toegangsweg aangelegd.

Het gebouw is in de Sevilliaanse cultuur ontworpen. Een sinaasappelboomgaard verwelkomt de reiziger op het vliegveld, waarna hij in een ruimte komt die door het effect van de geglazuurde tegels blauw van kleur is en bekroond wordt door een boog die door de gewelven wordt ondersteund.

In 2019 verplaatste de luchthaven 7.544.357 passagiers, 64.112 activiteiten en 9.891 ton vracht.

Locatie en bereikbaarheid

Adres: Ctra. Nacional IV, (Madrid-Cadiz), Km 532, 41020, Sevilla
Telefoon: +34 954 449 000

Kaart:

Met de auto:
Vanuit Sevilla, via de A-4 richting Madrid. Op punt 533 km is er een afslag naar de luchthaven. Vanuit Cádiz en Huelva, langs de SE-30 richting de kruising met de A-4 en, verderop, de afslag bij 533 nemen. Vanuit Córdoba, voor het bereiken van Sevilla, bereikt de route dezelfde afslag op 533 van de A-4. Parkeren kan in de parkeergarage van het vliegveld. Er is parkeergelegenheid voor 2000 auto’s. Voor actuele prijzen en reserveren zie hier. Er zijn ook onafhankelijke aanbieders om uw auto te parkeren, die meestal wat goedkoper zijn. Het aanbod vindt u hier.

Met de bus:
Er is een buslijn tussen Plaza de Armas, in het centrum van de stad, en de luchthaven, met haltes op handige punten, waaronder de station van Santa Justa. De reis duurt ongeveer 35 minuten. De bushalte bevindt zich buiten de terminal en een ticket naar de stad Sevilla kost EUR 4,-. Zie hier voor de actuele vertrektijden.

Met de taxi:
Sevilla stadstaxi’s hebben een vaste prijs voor alle diensten tussen de luchthaven en de stad. Afhankelijk van de dag of tijdstip kost een rit tussen de 25 en 33 Euro. Zie hier voor de tarieven en het maken van een reservering.

Vluchten op vliegveld Sevilla

Er zijn zowel nationale als internationale vluchten van en naar Sevilla.  De belangrijkste vliegmaatschappijen vanuit Nederland zijn Transavia en Vueling. Een vlucht kunt u direct bij de maatschappijen zoeken en boeken of via www.vliegtickets.nl

Hotels op airport Sevilla

Er is geen hotel in het luchthavencomplex zelf. De grootste selectie van hotels bevindt zich in Sevilla-stad. Het dichtstbijzijnde hotel bij de luchthaven van Sevilla op 4 km afstand is AC Hotel Sevilla Forum. Hier vindt u een ruime keuze hotels in Sevilla.

Huurauto op luchthaven Sevilla

Er zijn verschillende mogelijkheden om een huurauto op vliegveld Sevilla in ontvangst te nemen. Dit kan op de terminal zelf of bij een aanbieder waar u met een shuttlebus naartoe wordt gebracht.

Vragen en antwoorden over vliegveld Sevilla

Welke maatschappijen vliegen vanaf Nederland naar airport Sevilla? Transavia heeft directe vluchten vanaf Amsterdam en Eindhoven naar Sevilla. Met Vueling zou je met een overstap in Madrid of Barcelona vanaf Amsterdam kunnen vliegen.

Wat zijn de beste vluchten van België naar luchthaven Sevilla? Er zijn directe vluchten vanaf Brussel naar Sevilla. Deze worden uitgevoerd door Ryan Air. Anders zou je met Iberia met een tussenstop in Madrid kunnen vliegen.

Hoe kom ik snel van vliegveld Sevilla naar het centrum? De beste optie is om van het vliegveld naar het centrum van Sevilla te gaan is met de bus. Deze is goedkoop en doet er 35 minuten over. Met de taxi is natuurlijk iets sneller maar ook een stuk duurder. Het ligt er ook een beetje aan waar u in Sevilla moet zijn.

Wat is de beste autoverhuurder op airport Sevilla? Kies voor een gerenommeerde aanbieder zoals Europcar of Budget. Er zijn goedkopere opties maar let altijd goed op de voorwaarden.

Wat kost een huurauto op luchthaven Sevilla? De prijzen variëren. Reken op zo´n 30 Euro per dag. Kies voor een gerenommeerde aanbieder zoals Europcar of Budget. Er zijn goedkopere opties maar let altijd goed op de voorwaarden. Soms is goedkoop duurkoop.

Is er een hotel op vliegveld Sevilla? Nee, er is geen hotel op het vliegveld. Zonder eigen vervoer kunt u voor een hotelovernachting het beste met de bus naar het centrum rijden. Als u met de auto bent dan zijn er verschillende hotels op enkele kilometers afstand van de luchthaven.

Waar kan ik het beste parkeren op airport Sevilla? Halen en brengen kan gratis bij de terminal. Voor kort parkeren kiest u P1 op enkele minuten lopen. Voor langer kiest u P2 die met een shuttlebus werkt. Of u kiest voor een onafhankelijke aanbieder.

Kan ik gratis parkeren op luchthaven Sevilla? U kunt gratis parkeren bij het treinstation Santa Justa en dan met de bus naar het vliegveld gaan.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga