Vliegvelden

Vliegvelden

Hier vindt u veel informatie over vliegvelden in Andalusië.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Klimaat Andalusië Vliegveld Málaga Vliegveld Sevilla Vliegveld Granada

Vliegvelden in Andalusië

vliegvelden
Málaga airport

In Andalusië zijn er 3 binnenlandse luchthavens (Almería, Granada en Jerez de la Frontera), en 2 internationale luchthavens (Malaga en Sevilla) die vluchten van en naar de belangrijkste Spaanse steden en andere Europese bestemmingen aanbieden. Net buiten Andalusië zijn nog twee vliegvelden (Faro (Portugal) en Gibraltar (Groot Brittannië) gelegen die voor sommige bestemmingen in Andalusië wellicht het meest gemakkelijk kunnen zijn.
Per jaar (2019) komen er zo´n 15 miljoen passagiers aan op de vliegvelden van Andalusië.

Vliegveld Málaga, Airport Code: AGP

De luchthaven van Málaga is de op drie na drukste luchthaven van Spanje met meer dan 18 miljoen passagiersbewegingen in 2019. De luchthaven opereert voornamelijk vanaf Terminal 3, die in maart 2010 werd geopend. De tweede landingsbaan, die alleen tijdens de piekuren wordt gebruikt, werd in juni 2012 geopend. Zie hier voor meer informatie.

Vliegveld Sevilla, Airport Code: SVQ

De luchthaven van Sevilla bestaat al sinds 1914, toen er een permanente luchthaven werd opgericht op het land dat gebruikt werd voor een vliegshow en voor de eerste vlucht tussen Europa en Afrika. In 1992, het jaar van de Expo, werden bijna 3 miljoen passagiersbewegingen geregistreerd. Momenteel zijn er ongeveer 4m passagiersbewegingen per jaar. Zie hier voor meer informatie.

Vliegveld Granada, Airport Code: GRX

De luchthaven van Granada handelde van oudsher nationale vluchten naar Madrid en Barcelona af, maar heeft zich onlangs uitgebreid met een aantal internationale vluchten van goedkope luchtvaartmaatschappijen. Het huidige enige terminalgebouw werd in 1972 geopend. 2007 was het topjaar van de luchthaven van Granada en registreerde 1.467.000 passagiersbewegingen (vertrek plus aankomst). Zie hier voor meer informatie.

Vliegveld Jerez de la Frontera, Airport Code: XRY

Jerez heeft een rustige luchthaven die er een beetje futloos uitziet, maar een perfect alternatief is voor Sevilla met verbinding naar Jerez, Cádiz, Tarifa en de Costa de la Luz. Het is ook een alternatief voor de westelijke kant van de Costa del Sol. Binnen 1,5 uur ben je in Estepona.

Vliegveld Almería, Airport Code: XRY

Vanuit almeria zijn er regelmatig nationale vluchten naar Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca, Sevilla, Melilla. Er zijn ook internationale vluchten naar Londen Gatwick, Stanstead, München en Düsseldorf. Chartermaatschappijen vliegen ook op Almería, waardoor het de een na belangrijkste luchthaven is in termen van buitenlandse toeristische aankomsten in Andalusië.

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla