Weer en Klimaat Andalusië

Weer en Klimaat Andalusië

Hier vindt u veel informatie over het weer en klimaat in Andalusië.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Weer en Klimaat Andalusië

weer en klimaat Andalusie
Tejeda Travel Team

Andalusië heeft een overwegend warm, mediterraan klimaat: milde winters met onregelmatige neerslag, en droge, hete, zonnige zomers, die extremer worden naarmate je verder landinwaarts van de kust komt.

De gemiddelde temperatuur is het hele jaar door ongeveer 18ºC, en er zijn meer dan 300 dagen zon per jaar, waarbij januari de koudste maand is en augustus de heetste.

De rijke, gevarieerde biodiversiteit hier betekent dat u in Andalusië van het woestijnklimaat van Tabernas (Almería) naar de besneeuwde toppen van het Sierra Nevada gebergte (Granada) of de moeraslanden van het Doñana Nationaal Park (Huelva) kunt gaan.

Drie verschillende klimaatzones in Andalusië

De kustzone – Málaga, Cádiz, Huelva, Almería

Hete zomers
Van juni tot september kunt u bijna elke dag zonnebaden. Vrijwel geen regen. Dagelijkse maxima rond 35 C en nachtelijke minima 15 C. De hele tijd t-shirtweer, ook ’s avonds.

Milde winters
Afwisseling van mooie heldere, zonnige winterdagen met bewolkte maar warme dagen. s Avonds merkbaar koeler. De eerste regenbuien zijn eind september of begin oktober. Deze kunnen heftig zijn maar duren zelden langer dan een dag of twee. Dagelijkse maxima rond 20 C en ’s nachts zelden veel lager dan 10 C. Overdag een trui, ’s avonds een jas.

Het weer in Málaga en de Costa del Sol is het hele jaar door lekker warm en zonnig. Málaga heeft een mediterraan klimaat.

Binnenland laagland zone – Sevilla, Córdoba, Jaén

Zeer hete zomers
Hete zon bijna elke dag van juni tot september. Vrijwel geen regen. Juli en augustus bijna te heet. Dagelijkse maxima tot 40 C en ’s nachts minima van 18 C. De hele tijd t-shirtweer, ook ’s avonds.

Milde winters
Mengeling van mooie heldere, zonnige winterdagen met bewolkte maar warme dagen. s Avonds merkbaar koeler. De eerste regens zijn eind september of begin oktober, kunnen zwaar zijn en duren zelden langer dan een dag of twee. Dagelijkse maxima rond 20C en nachtelijke minima zelden onder 10C. Overdag een trui, ’s avonds een jas.

Het weer in Sevilla en Córdoba is zeer heet in de zomer maar in de rest van het jaar zeer aangenaam. Sevilla en Córdoba hebben een mediterraan klimaat.

Binneland hooglandzone – Granada, Sierra Nevada

Warme zomers
Bijna elke dag zonnig van juni tot september. Vrijwel geen regen. Juli en augustus nog steeds heet. De brandende kracht van de zon is bedrieglijk in de hooglanden. Dagelijkse maxima tot 30 C en nachtelijke minima 8 C. Overdag een t-shirt, ’s avonds een trui.

Koele winters
Mengeling van mooie heldere, zonnige winterdagen met bewolkte maar koele dagen. s Avonds merkbaar kouder nadat de zon onder is gegaan. De eerste regens vallen eind september of begin oktober, kunnen zwaar zijn en duren zelden langer dan een dag of twee. De dagelijkse maxima liggen rond de 20 C en ’s nachts vriest het. Overdag een trui of jas, ’s avonds een warme jas. Verwarming op de kamer is noodzakelijk.

Het weer in Granada is warm in de zomer en koud in de winter. Granada heeft een mediterraan klimaat.

Vragen en antwoorden over weer en klimaat in Andalusie

Wat is het klimaat in Andalusië ? Over het algemeen is het warm met 300 dagen zon per jaar. In het binnenland is het in de zomer te heet. In het hooggebergte vriest het in de winter.

Hoe is het weer in Andalusië? Aan de kust is het een groot deel van het jaar strandweer. In het binnenland in het weer in de zomer wellicht iets te heet.

Wanneer kan ik het beste reizen in Andalusië? De meest aangename periode is het najaar en het voorjaar (in het voorjaar is het ook nog eens mooi groen). De winter is prima om te reizen maar niet voor een strandvakantie. De zomers zijn soms iets te heet.

Hoeveel graden is het in juli en augustus in Andalusië? Gemiddeld zo´n 30 graden aan de kust maar wel tot boven de 40 graden in het binnenland.

Is het in de zomer te warm in Andalusië? Aan de Costa del Sol en Málaga is het heerlijk in de zomer. Gemiddeld rond de 30 graden. In het binnenland kan het wel erg warm (tot boven 40 graden) worden.

Kun je overwinteren aan de Costa del Sol? Het klimaat aan de Costa del Sol is het hele jaar lekker. Er zijn 300 dagen zon per jaar. De temeperaturen zijn gemiddeld 20 graden overdag en het wordt in de nacht niet kouder dan 10 graden.

Wat zijn de mooiste plekken van Andalusië? Voor de natuur ga je naar de Sierra de Grazalema, de Alpujarras en El Torcál. Voor cultuur ga je naar Sevilla, Granada en Córdoba. Voor pittoreske dorpen ga je naar Grazalema, Zuheros en Frigiliana. Voor het strand ga je naar de Costa de la Luz en in de buurt van Nerja.

Wat is de top 10 van Andalusië? 1 Sevilla. 2 Natuurpark El Torcál. 3 De Mezquita in Córdoba. 4 Caminito del Rey. 5 Het Alhambra in Granada. 5 Ronda. 6 Witte dorpen in Sierra de Grazalema. 7 Tapas eten in Málaga. 8 Sherry proeven in Jerez. 9 De grotten van Nerja. 10 Cádiz

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com