Weer en Klimaat Málaga

Weer en Klimaat MálagaContact

Hier vindt u veel informatie over het weer en klimaat in Málaga.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga

Weer en Klimaat Málaga

weer en klimaat Málaga
Tejeda Travel Team

In Málaga, een stad gelegen aan de kust van Andalusië, in het zuiden van Spanje, heerst een mediterraan klimaat, met zachte, relatief regenachtige winters en warme, zonnige zomers. De wind waait vaak: in de koude helft van het jaar komt hij samen met Atlantische depressies, terwijl hij in de zomer waait in de vorm van een middagbries. De gemiddelde dagtemperatuur varieert van 12 °C in januari tot 26 °C in augustus.

Neerslag

De neerslag is niet overvloedig, want hij bedraagt 535 millimeter  per jaar, en volgt het mediterrane patroon, in feite valt hij meestal van oktober tot maart, terwijl het in de zomer bijna nooit regent. De natste maanden zijn november en december, met 100 mm.

tabel weer en klimaat Málaga
klimaattabel Málaga

Winter – klimaat in Málaga

De winter, van december tot februari, is mild, en wordt gekenmerkt door zonnige perioden afgewisseld met perioden van slecht weer, met wind en regen.
Er is een groot aantal zonnige dagen, met dagtemperaturen van 18/20 °C. Met de wind uit Afrika kan het zelfs meer dan 20 °C worden.
Zeer koude dagen zijn zeldzaam, maar in de koudste nachten van het jaar daalt de temperatuur meestal tot 1 a 2 °C. Vorst is dan ook zeer zeldzaam. De absolute minimumtemperatuur is -4 °C, geregistreerd in februari 1954. Van 2000 tot 2020 daalde de temperatuur alleen in januari 2005 en februari 2012 tot het vriespunt.
Sneeuw in Málaga is uiterst zeldzaam. De laatste sneeuwval die men zich herinnerd is die van februari 1954, toen er een historische sneeuwval was in het gebied rond de Straat van Gibraltar.

Voorjaar – weer in Málaga

Het voorjaar, van maart tot mei, is mild en zonnig, met regenachtige dagen die nog steeds mogelijk zijn, maar niet zo vaak voorkomen. In mei, en soms in april, komen de eerste warme dagen voor, met maxima rond 30 °C.

Zomer

De zomer, van juni tot half september, is heet en zonnig. Typisch schommelt de temperatuur rond 28 °C in juni en september en rond 30/31 °C in juli en augustus, de lucht is vochtig, maar er waait een zeebriesje, kortom, het is de typische mediterrane zomer.
Wanneer echter de ´terral´wind uit het binnenland van Andalusië waait, kan de hitte intens worden. Gelukkig waait er in dat geval een levendige wind en wordt de lucht droog: het is raadzaam vaak te drinken om uitdroging te voorkomen.
Op de warmste dagen van het jaar bereikt de temperatuur rond 40 °C. De absolute maximumtemperatuur is 44 °C, bereikt in augustus 1953, juli 1978 en juli 1994. In juli 2020 werd een temperatuur bereikt van 43,5 °C.

Herfst

De herfst, van half september tot november, is aanvankelijk warm, en wordt dan geleidelijk milder, terwijl perioden met slecht weer geleidelijk frequenter worden. In oktober zijn er nog veel warme en zonnige dagen, vooral in de eerste helft. In november zitten we midden in de herfst,met een zacht klimaat, maar vaak bewolkt en regenachtig. Soms zijn de regens overvloedig en geconcentreerd in een korte periode, en in het verleden zijn er overstromingen geweest.

Zon – weer en klimaat Málaga

De hoeveelheid zon in Málaga is erg goed in de zomer, wanneer er een heldere hemel heerst. In de andere seizoenen zijn er veel zonnige perioden, maar bewolkte perioden zijn ook mogelijk. De zonneschijn in de winter is echter van het hoogste niveau in Europa. Gemiddeld zijn er 2.900 uren zonneschijn per jaar.

Vragen en antwoorden over weer en klimaat in Málaga

Wat is het klimaat in Málaga? Málaga heeft een mediterraan klimaat. Warme zomers en milde winters.

Hoe is het weer in Málaga? Málaga is een van de plekken in Europa met de meeste zonuren. In de zomer kan het soms te warm zijn. In de winter kan het soms regenen. Voor actueel weer zie https://www.tiempo.com/malaga.htm

Wanneer kan ik Málaga het beste bezoeken? De beste tijd om Málaga te bezoeken voor cultuur en natuur, is de lente, in april en mei. U kunt ook kiezen voor het begin van de herfst, van half september tot half oktober, hoewel er dan soms vrij hevige regenval kan zijn.
De beste tijd voor een strandvakantie in Malaga is de zomer, van juni tot half september.

Hoeveel graden is het in juli en augustus in Málaga? Gemiddeld zo´n 30 graden met uitschieters naar 40 graden als er een wind uit het binnenland waait.

Is het in de zomer te warm in Málaga? Voor een strandvakantie is het heerlijk. Altijd zon en ook aangenaam warme avonden. Soms wordt het een paar dagen te warm als er een terral wind staat.

Kun je overwinteren in Málaga? Het klimaat in Málaga is het hele jaar lekker. Er zijn 300 dagen zon per jaar. De temperaturen zijn gemiddeld 20 graden overdag en het wordt in de nacht niet kouder dan 10 graden.

Wat zijn de mooiste plekken van Málaga? Voor cultuur zijn er prachtige monumenten in de stad zoals het Alcazaba en de Gibralfaro. Ook zijn er mooie musea te vinden zoals het automobielmuseum en het Picassomuseum. Voor de natuur is er een botanische tuin en de Montes de Málaga.

Naar overzicht rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook wij ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contact
Flydrive Andalusië
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla