Weer en Klimaat Sevilla

Weer en Klimaat SevillaContact

Hier vindt u veel informatie over het weer en klimaat in Sevilla.

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Weer en Klimaat Sevilla

weer en klimaat Sevilla
Tejeda Travel Team

Het klimaat van Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, kan worden omschreven als mediterraan, maar door de verzengende zomer lijkt het bijna een Afrikaanse stad. In feite is Sevilla, samen met de nabijgelegen stad Córdoba, in de zomer de heetste stad, niet alleen in Spanje maar in heel Europa.
De stad ligt in het zuidwesten van Spanje, 65 km van de kust van de Atlantische Oceaan. De gemiddelde temperatuur van de koudste maand (januari) is 10,9 °C en die van de warmste maand (juli) is 28,2 °C.

Neerslag

De neerslag in Sevilla bedraagt ongeveer 550 millimeter per jaar, dus niet overvloedig, en hij concentreert zich, zoals normaal is in een mediterraan klimaat, tussen de herfst en het vroege voorjaar, terwijl het in de zomer bijna nooit regent.

tabel weer en klimaat Sevilla
klimaattabel Sevilla

Winter – klimaat in Sevilla

De winter, van december tot februari, is mild. Er zijn veel zonnige dagen, waarbij de lucht overdag zacht is, maar ’s nachts vrij koud. Ook kan er in perioden met mooi weer ’s nachts en in de vroege ochtend mist ontstaan.
Er zijn echter ook perioden met slecht weer, met wind en regen.
Zeer koude dagen zijn zeldzaam, maar tijdens de koudste nachten van het jaar daalt de temperatuur meestal tot het vriespunt of bijna tot het vriespunt. Het kouderecord staat op -5,5 °C en werd opgetekend in januari 1945 en februari 1956. Maar zelfs tijdens de koudste dagen komt het maar zelden voor dat de maximumtemperatuur onder de 10 °C blijft.
Sneeuw in Sevilla is uiterst zeldzaam. De laatste keer dat de stad bedekt was met een witte deken was in februari 1954. Meer recent, in januari 2010, sneeuwde het wel maar werd de stad niet wit.

Voorjaar – weer in Sevilla

Het voorjaar is in maart en soms ook in april wat onstabiel, met winderige dagen en soms regen, maar het is vaak mild en zonnig, en wordt geleidelijk stabieler en al snel ook warmer, eerder dan in de rest van Europa. Reeds in april komen de dagtemperaturen vaak in de buurt van 30 °C. In mei kunnen de eerste zeer warme dagen optreden, vooral in de tweede helft van de maand.

Zomer

De zomer, van juni tot half september, is zeer heet en zonnig, met zeer zeldzame regens. De maxima liggen meestal rond 36 °C in juli en augustus, maar er zijn perioden van verzengende hitte. Op de heetste dagen van het jaar bereikt de temperatuur gewoonlijk 42/43 °C.
Hoewel de temperatuur in 1876 officieel 51 °C bereikte, is het record van na de oorlog, waarvan de gegevens betrouwbaarder zijn, 46,5 °C, gemeten in juli 1995. Na het jaar 2000 bereikte de temperatuur 46 °C in augustus 2012. In 2015 bereikte hij al in mei 41 °C, en in 2016 45 °C begin september.
Zoals gezegd, de zee is niet ver weg, en gelukkig komt er hier ook een beetje wind opzetten. Bovendien is de luchtvochtigheid op de warmste dagen laag en is het dagelijkse temperatuurverschil aanzienlijk, zodat de nachten bijna altijd een beetje verlichting brengen.

Herfst

De herfst, van half september tot november, is aanvankelijk warm en zonnig: nog in oktober, vooral in het eerste deel, loopt de temperatuur vaak op tot 30 °C. Maar in dit seizoen beginnen de eerste regens te vallen.

Zon – weer en klimaat Sevilla

De hoeveelheid zonneschijn in Sevilla is groot in de zomer, wanneer er een heldere hemel heerst. Zij is goed in de lente, vooral vanaf half april, en zij is nog tamelijk goed in de herfst en winter, wanneer er een matig aantal bewolkte dagen is. In een jaar zijn er 2.900 uren zonneschijn.

Vragen en antwoorden over weer en klimaat in Sevilla

Wat is het klimaat in Sevilla? Sevilla heeft een mediterraan klimaat maar doordat de stad toch wat in het binnenland ligt kan het er soms erg warm worden. Het is een van de warmste steden in Europa.

Hoe is het weer in Sevilla? In de zomermaanden is het er eigenlijk te warm. Voor- en najaar zijn normaal gesproken heerlijk met veel zon en toch een beetje afkoeling in de nacht. Voor actueel weer zie https://www.tiempo.com/sevilla.htm

Wanneer kan ik Sevilla het beste bezoeken? De beste maanden om Sevilla te bezoeken zijn april, mei en oktober, om zowel de zomerhitte als de winterregens te vermijden. Degenen die tegen de hitte kunnen, kunnen ook voor de zomer kiezen, maar zij moeten wel voorbereid zijn op de waarschijnlijk verzengende hitte. In de winter zijn er veel aangename dagen, zonnig en lenteachtig, hoewel het ’s nachts koud kan worden, en dagen met slecht weer niet kunnen worden uitgesloten.

Hoeveel graden is het in juli en augustus in Sevilla? Gemiddeld zo´n 35 graden maximaal maar het kan ook best nof wat warmer worden. Een periode met 40 graden is niet ongewoon.

Is het in de zomer te warm in Sevilla? Voor mensen die niet echt goed tegen warmte kunnen zijn de zomermaanden, met temperaturen van 35 tot 40 graden, te warm.

Naar het overzicht van onze rondreizen Andalusië

Wij organiseren ook individuele reizen naar Midden Spanje.
Wij organiseren ook enkele kleinschalige groepsreizen.
Kom naar Andalusië! Klik hier voor contactContact
Rondreis Spanje, Flydrive Spanje, Flydrive Andalusië,
Zie ook onze fietstocht op de Via Verde de Aceite!

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga