Wijnmuseum Málaga

Wijnmuseum Málaga

Hier vindt u veel informatie over Wijnmuseum Málaga.

Musea Málaga
Picasso Museum Carmen Thyssen Centre Pompidou Museo de Málaga Automuseum Málaga CAC Museum Málaga Russisch Museum Glasmuseum Málaga Revello de Toro

Wijnmuseum Málaga

Wijnmuseum Málaga
foto: Wijnmuseum Málaga

Het wijnmuseum (Museo del Vino) neemt u mee door de geschiedenis van de wijn in de provincie Malaga. De regio is beroemd om zijn Moscatel, een zoete dessertwijn. Afgezien van de sherry’s uit Jerez, is de Moscatel uit Malaga de beroemdste wijn van Andalusië.

Er zijn twee DO´s (Denominacion de Origin) in de provincie wat betreft wijnen: Málaga (zoete wijnen) en Sierras de Málaga (wit, rood en rosé). Daarnaast hebben ook de druiven in Málaga hun eigen DO. Dat zijn de Pasas de Málaga.

Het museum is gehuisvest in het 18e-eeuwse Palacio de Biedmas, gelegen in het centrum van de stad. Op de begane grond zijn meer dan 400 etiketten van wijnflessen en affiches uit de 19e en 20e eeuw te zien, terwijl op de eerste verdieping de geschiedenis van de wijnbouw in de provincie Málaga wordt geschetst. Die begint bij de Feniciërs en gaat via de Grieken en Romeinen tot de Moren. U kunt zien hoe de wijnstokken worden verbouwd in de vijf districten van de provincie, met inbegrip van de verschillende soorten druiven, en hoe de wijn wordt gerijpt.

U krijgt een 40 minuten durende rondleiding in het museum. Deze wordt afgesloten met een proeverij van twee wijnen uit de 120 jaargangen Malageño die in het proeflokaal staan uitgestald. Het is ook mogelijk om het museum op eigen gelegenheid, zonder rondleiding, te bezoeken.


Boek een kamer via:

Informatie en locatie

Adres: Plaza de los Viñeros 1, 29008 Málaga
Telefoon: +34 952228493
Email: info@museovinomalaga.com
Website: www.museovinomalaga.com

Openingstijden en Prijzen

Maandag tot vrijdag: 10 tot 17 uur
Zaterdag: 10 tot 14 uur
Gesloten: 1 en 6 januari; 24, 25 en 31 december; Witte Donderdag en Goede Vrijdag.

Toegangsprijs: 5 euro (inclusief proeverij van twee wijnen).

Málaga
Hoogtepunten Málaga Málaga praktisch Vliegveld Málaga Monumenten Málaga Musea Málaga Hotels Málaga Busstation Málaga Treinstation Málaga Parkeren Málaga Klimaat Málaga

Vragen en antwoorden over Wijnmuseum Málaga

Waar bevindt zich het Wijnmuseum Málaga? In het centrum van Málaga. Vanaf de parkeergarage Central is het een paar minuten lopen.

Waar parkeren om het Wijnmuseum Málaga te bezoeken? Parkeergarage Las Delicias is het meest dichtbij. Prettiger bereikbaar is echter de parkeergarage Central. Vanuit daar is het een paar minuten lopen.

Wanneer is het Wijnmuseum Málaga geopend? Maandag tot vrijdag: 10 tot 17 uur, Zaterdag: 10 tot 14 uur

Wat kost een entreekaartje van het Glasmuseum Málaga? De entree bedraagt 5 euro. Daar hoort een proeverij van twee wijnen bij.

Hoe lang duurt het bezoek aan het Wijnmuseum Málaga?
Het is een klein museum dus in een half uur hebt u alles wel gezien. Als u meerdere wijnen wilt proeven duurt het natuurlijk wat langer.

Is het Wijnmuseum Málaga leuk voor kinderen? Het is niet echt een museum dat kinderen interessant zullen vinden..

Algemeen
Informatie Andalusië Reizen Hoogtepunten Andalusië Vliegvelden Klimaat Andalusië
Sevilla
Hoogtepunten Sevilla Sevilla praktisch Monumenten Sevilla Musea Sevilla Hotels Sevilla Vliegveld Sevilla Busstation Sevilla Treinstation Sevilla Parkeren Sevilla Klimaat Sevilla

Voor excursies in Andalusië kijkt u op www.tejeda-tours.com